IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Ministeri d’Interior invertirà 2.400.000 euros en material de defensa per als antidisturbis de la Guàrdia Civil

La Prefectura d'Assumptes Econòmics de la Guàrdia Civil ha comprat 30.000 porres per als seus agents

Model de les noves porres que utilitzarà la Guàrdia Civil
Model de les noves porres que utilitzarà la Guàrdia Civil | Cedida

Fa unes setmanes diversos sindicats dels cossos de seguretat de l'Estat allotjats al «vaixell» del port de Barcelona, exigien unes millores urgents al govern espanyol, davant les «condicions miserables», en què es trobaven. Una de les millores, era l'equiparació salarial dels policies. Tal com ha informat el diari 'Més', a l'espera que el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, compleixi aquesta promesa, la Guàrdia Civil disposarà de nou material de defensa.

La primera quantitat de despesa en les noves eines de seguretat és de 2.400.000 euros nets. La Prefectura d'Assumptes Econòmics de la Guàrdia Civil ha comprat 30.000 «defenses extensibles amb les seves fundes», és a dir, «porres» pels agents. Aquest dilluns, 6 de novembre, el BOE ha publicat l’anunci de la nova adquisició d’aquest tipus d’armes, per a la seguretat, que aniran repartides al cos de seguretat de l’Estat. Segons la revista especialitzada ‘Defensa’, aquestes unitats en repartiran en tres anualitats de 10.000 unitats entre 2018 i 2019. Cada porra té un cost d’uns 80 euros la unitat —sense incloure impostos—. Es preveu que les entregues finalitzin el 30 de juny de 2020.

En concret, aquesta nova eina es tracta d'un dispositiu format per tres seccions tubulars. Es despleguen per inèrcia i es queda bloquejada per fricció. La punta és rodona. Consta d'una longitud d'uns 530 mil·límetres, i un pes aproximat de mig quilogram. Aquesta, va en una funda ajustada al cinturó i amb un mànec d'escuma adherent. Fins al moment, aquests equips s'han adquirit a la firma catalana Andreu Soler Associats (AASIAS), la mateixa empresa que també imparteix cursos al personal que hagi d'utilitzar aquest material de seguretat.


Comentaris

envia el comentari