La model trans Ángela Ponce, coronada Miss Universe Spain a Tarragona

S'ha convertit en la primera dona transsexual a participar en el concurs

La modelo trans Ángela Ponce, coronada Miss Universe Spain
La model trans Ángela Ponce, coronada Miss Universe Spain. | Joaquim B.

El Palau de Congressos de Tarragona va acollir, la nit d'aquest divendres, 29 de juny, la gala final del certamen Miss Universe Spain, durant el qual es va escollir la candidata a representar Espanya al concurs Miss Universe. La guanyadora va ser Ángela Ponce, qui acaba de revolucionar el certamen, i és que aquesta sevillana de 26 anys serà la primera dona transsexual de la història que participarà en aquest concurs de bellesa. Ángela va néixer a Pilas, a Sevilla, va guanyar el concurs Miss Cadis el 2015 i va voler fer el gran salt per presentar-se a Miss Universe Spain i optar, així, a representar l'Estat a escala mundial a Miss Universe.

Ángela Ponce, la representant escollida a Catalunya 

La model va ser coronada Miss Universe Spain la nit d'aquest divendres a Tarragona. Quan el presentador la va nomenar, les seves companyes i el públic van trencar a aplaudir, i a ella la hi va poder veure molt emocionada sense poder contenir algunes llàgrimes. A continuació, l'anterior Miss Universe Spain, Sofia del Prado, va ser l'encarregada de traspassar la corona a la nova reina de la bellesa d'Espanya.

Podeu veure la galeria de les millors imatges del Certamen Miss Universe Spain, celebrat a Tarragona, en aquest enllaç.

Les millors imatges del Certamen Miss Universe Spain celebrat a Tarragona
L'anterior Miss Universe Spain, Sofía del Prado, va ser l'encarregada de coronar-la. | Joaquim B.

 

«Portaré a Miss Univers un missatge d'inclusió i respecte»

«Estic molt orgullosa que el meu país es converteixi en un referent, que aquesta nit hàgim fet història universal perquè parla de l'aquí som: persones inclusives», va dir Ángela encara damunt de l'escenari, recentment coronada i aguantant el ram de flors. La model va prometre que «m'encarregaré de portar a Miss Univers un missatge d'inclusió, tolerància, respecte, amor per un mateix i amor pels altres».

Ángela ha reconegut en diverses entrevistes que quan tenia tres anys «ja vaig saber que era una dona», però així i tot ho va passar especialment malament en la seva adolescència, ja que va ser «molt dura» perquè el seu canvi va ser «progressiu». «Al col·legi no ens donaven informació sobre la diversitat de gènere, per això rebia insults dels meus companys», afirmava Ángela.

Un altre dels problemes amb els quals s'ha trobat al llarg del seu canvi va ser quan va voler operar-se i un cirurgià es va negar a fer-ho perquè ell «no operava a dones falses».

Ángela Ponce, emocionada en el momento que oyó su nombre.
Ángela Ponce, emocionada en el moment que va sentir el seu nom. | Joaquim B.

 

No va poder presentar-se a Miss Món perquè no permetien dones transgènere

El més difícil per a ella va ser «haver de convèncer a un psicòleg que jo era qui jo deia que era», ja que va haver de passar un any perquè Ángela pogués aconseguir les hormones. Una altra de les etapes més dures per a ella va ser l'espera per poder operar-se, «aquesta espera, per a mi, va ser terrible», assegura.

Un dels majors impediments amb els quals s'ha trobat Ángela per poder arribar a representar Espanya com 'Miss' va ser fa tres anys, quan la modelo, guanyadora de Miss Cadis, va voler presentar-se a Miss Espanya, però no va poder perquè Miss Món no permetia la participació de dones transgènere. Ara, aquesta lluitadora sevillana està disposada a representar Espanya en Miss Univers —on sí que admeten dones transgènere— i poder tornar coronada.

«Al concurs hem fet una pinya molt bona»

Respecte al concurs, la model assegura estar encantada amb les seves companyes que també optaven a Miss Universe Spain, i que no l'espanta que pugui ser criticada per haver pogut potenciar la seva bellesa, doncs solament s'ha operat la vaginoplàstia i el pit. «Hem fet una pinya molt bona», assegura la sevillana, i compte que s'han ajudat sempre les uneixis a les altres, però sense tampoc oblidar que es tracta d'un concurs de bellesa.

Imagen de la gala de coronación de Miss Universe Spain, en Tarragona.
Imatge de la gala de coronació de Miss Universe Spain, al Palau de Congressos de Tarragona. | Joaquim B.

 


Comentaris

envia el comentari