El moment de Joan Carles en un sopar que la reina Sofia no li perdonarà mai

El rei emèrit va fer un menyspreu a la mare de Felip en un sopar on també hi havia Marta Gayá

La reina Sofia en un acte institucional
La reina Sofia encara guarda rancor pel gest públic que va tenir Joan Carles I amb Marta Gayá | Europa Press

La Família Reial espanyola està travessant un dels seus pitjors moments de la història. En els últims mesos han sortit a la llum nombrosos escàndols del rei Joan Carles I que han fet trontollar el futur de la corona. Per aquest motiu, l'emèrit va decidir fugir del país per no perjudicar més el regnat del seu fill Felip VI. La cosa no acaba aquí, i és que també es va fer pública una llarga llista amb totes les 'amigues especials' de Joan Carles. 

Entre aquestes es troba Marta Gayá que, a diferència de Corinna Larsen, sempre ha intentat mantenir-se allunyada dels focus mediàtics i ser molt discreta. En comptes de passar els dies amb la família al palau de Miravent, el rei emèrit gaudia dels estius a la cort mallorquina, de la qual en formava part Marta. Entre els amics es coneixia l'idil·li entre Marta i Joan Carles, encara que tots guardaven silenci.

Marta Gayá en un acte públic
Marta Gayá és una de les 'amigues especials' del rei emèrit | GTRES

L'única persona que no mantenia la discreció era el propi rei, que no amagava l'interès que tenia per Marta Gayá. De fet, l'excap de l'Estat intentava evitar coincidir públicament amb la reina Sofia, i per aquella època fins i tot va arribar a confessar a un íntim amic que mai havia estat tan feliç amb algú. 

El pitjor gest a Sofia

El juny de 1990 el rei emèrit es va topar amb una situació d'allò més compromesa. Tot va tenir lloc al primer gran sopar de l'estiu mallorquí, presidit per Joan Carles i Sofia, al Real Club Nàutic de l'illa. El motiu del sopar era complimentar al príncep Aga Khan, ja que se celebrava la primera fase del Rally del Mediterrani de maximotor, una mena de cursa de vaixells per les costes de Sardenya. 

Aproximadament vint minuts després de començar el sopar, van arribar Marta Gayá i el príncep Tchokotoua. Era la primera vegada que Joan Carles i la seva estimada 'amiga' es veien públicament, i l'emèrit no va dubtar a aixecar-se de la taula per saludar-los, especialment a Marta, fent d'aquesta manera un dels pitjors gestos a Sofia. 


Comentaris

envia el comentari