IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona es mobilitza per repatriar Daniel Skerzn, un jove d'origen rus mort en un tràgic accident

La seva família, molt humil, no disposa dels diners necessaris per repatriar-lo i enterrar-lo

El jove Daniel Skerzn en un dels seus vídeos publicats a Youtube
El jove Daniel Skerzn en un dels seus vídeos publicats a Youtube | Youtube

Daniel Skerzn era una jove promesa del patinatge, i també un excel·lent cuiner. Va emigrar a Barcelona des de Rússia fa uns cinc anys, i va aconseguir destacar per les seves qualitats com a 'skater', publicant nombrosos vídeos a les xarxes, i també com a cuiner professional entre els fogons d'un conegut restaurant de tapes exòtiques del Born. 

La matinada del passat dilluns, però, va patir un tràgic accident, que va resultar mortal. Mentre patinava per Barcelona amb un amic per un carrer amb molt pendent, va perdre el control, i va xocar a molta velocitat contra un fanal. «Va morir a cap de deu minuts, quan va arribar l'ambulància ja havia mort», explica Judith Nebenzahl, la propietària del restaurant on treballava. 

Campanya per recollir els diners necessaris per a l'enterrament

Ara, amics i familiars del jove han iniciat una campanya a través del portal 'GoFundMe', per reunir els 10.000 euros necessaris que estimen que necessita la seva mare per poder afrontar les despeses del repatriament i l'enterrament. I és que, més enllà del preu de la tramitació del passaport, i dels vols d'anada i tornada a Barcelona de la mare, el que resulta més car és el trasllat de les restes mortals de Daniel. 

«Encara no han decidit si repatriaran el cos per inhumar-lo a Astracan, o l'incineraran a Barcelona, però és una família humil i les dues opcions els resulten inassumibles econòmicament», explica Nabenzahl. És per això que el mateix restaurant ha decidit recaptar fons amb un homenatge culinari. «Segurament oferirem un menú benèfic amb els darrers plats que va dissenyar Daniel», ha explicat la propietària. 

A aquesta veritable onada de solidaritat s'han sumat diverses revistes especialitzades en patinatge urbà, el youtuber Ricardo Lino, el realitzador Nacho Marmol, i molts col·lectius de 'skaters' de la ciutat de Barcelona. La campanya gairebé ha aconseguit reunir la totalitat dels diners, però encara els falten unes quantes donacions. 


Comentaris

envia el comentari