Imatge de Mónica Naranjo.

Mónica Naranjo destapa qui li va fer el que l'ha marcat de per vida

Mónica Naranjo té una senya identitat que encara avui es recorda

Mónica Naranjo és una de les artistes més completes del panorama musical espanyol. La vocalista catalana s'ha llaurat una carrera musical que és l'enveja de molts, des que va començar el 1991.

Els seus primers intents de triomfar a Espanya no van obtenir bons resultats, per la qual cosa va marxar a Mèxic. Allà va treure el seu primer disc, als 20 anys, encara que va ser amb el segon treball, Palabra de mujer, amb què va arrasar al nostre país. Va ser el primer pas fins a esdevenir la diva absoluta que és avui.

En aquests més de 30 anys de carrera musical, la intèrpret de Sobreviviré ha tingut diverses etapes artístiques a la seva vida. Tot i això, encara avui se la recorda per un fet que ha marcat la seva vida i que no obliden tots aquells que la van conèixer als seus inicis.

Primer pla de Mónica Naranjo
Mónica Naranjo en una imatge que tothom recorda, quan la vam conèixer. | Instagram

Mónica Naranjo destapa un dels secrets més ben guardats

Mónica Naranjo es va presentar al món amb un vistós look que encara avui es recorda. Cantant el seu primer senzill, Desátame, apareixia amb els cabells bicolor, meitat morena, meitat rossa. Va ser força transgressor a mitjans dels noranta i va ajudar que tothom parlés d'aquella jove de veu prodigiosa que va revolucionar el mercat discogràfic.

Segons ha explicat ara el descobridor musical de Mònica, Jose Luis Gil, aquella aposta estètica no va ser idea de Mònica, com ella ha explicat algunes vegades. Gil va ser la seva mà dreta durant diversos anys i ha relatat a XL Semanal que «ella sempre diu que això dels cabells va ser idea seva, però no».

Segons explica «Mónica buscava una imatge diferent i un dia, per ajudar-la, la vaig portar al perruquer Ruphert». Explica que la idea dels cabells bicolor va ser d'ell i que se li va acudir amb la idea que portava Naranjo de convertir-se en una icona de llibertat i transgressió.

Ruphert va escoltar cançons de Mónica amb atenció per trobar la imatge que més l'inspirés. Aleshores, li va comentar a Mónica que hi veia dues personalitats «una molt forta i una altra romàntica. Així que et veig de morena, però també de rossa, per què no et poses meitat i meitat?»

Mónica es nega completament a la proposta

Sempre segons el seu exrepresentant, Mónica es va negar completament en primera instància. Ella sempre ha defensat que va ser un rampell, però ara es coneix la veritat. Segons ell, va fer moltes voltes a la idea i va haver de passar un mes perquè s'atrevís.

A les paraules del representant, es detecta certa decepció. Assegura que ella mai no li ha reconegut ni a ell ni a l'estilista que l'ajudessin amb el seu pentinat icònic. A més, també retreu a la cantant que mai no li hagi agraït els esforços per «llançar-la» a Espanya.

Al nostre país, segons sembla, els crítics i les ràdios opinaven que «aquesta noia crida molt» i costava que emetessin les seves cançons. Així que van marxar a Mèxic i en un any va arribar a vendre un milió de discos a l'altra banda de l'Atlàntic. Amb aquest enlairament, la seva tornada a Espanya ja va ser més fàcil, segons Gil. «En tornar tot el rebuig anterior es va convertir en lloances».

Actualment, Mónica està preparant una nova tanda de concerts dins de la seva gira Mimétika. Hi repassa els grans temes de la seva carrera musical, amb versions actualitzades, però amb el mateix raig de veu de sempre.

Fidel als seus principis de fer sempre allò que li dicti el cor, prioritza música o televisió en funció de com se sent a cada moment. Així doncs, va portar al cim la primera edició de La isla de las Tentaciones, però va decidir no seguir al programa, malgrat els excel·lents resultats d'audiència.