Mor l'advocat d'Isabel Pantoja al judici pel cas Malaia

La tonadillera perd una de les persones de la seva màxima confiança

José Ángel Galán i Isabel Pantoja a la sortida dels jutjats de Màlaga
Mor l'advocat d'Isabel Pantoja al judici pel cas Malaia | CatalunyaDiari

Isabel Pantoja i tot el seu entorn estan de dol aquests dies després de la mort de José Ángel Galán, home de plena confiança de l'artista i advocat que la va defensar en el judici pel cas Malaia. Galán va morir el passat dilluns, 4 de maig, sent una nova víctima de la Covid-19. 

José Ángel va tenir una llarga trajectòria com a advocat i era molt reconegut en el seu àmbit, fins al punt d'arribar a ser lletrat de molts personatges famosos com ara Isabel Pantoja o Encarna Sánchez.

Va ser el Cercle Flamenc de Madrid qui va anunciar a través de les xarxes socials la trista notícia de la seva mort: «Amb molt dolor lamentem comunicar la mort del nostre estimat amic José Ángel Galán, soci fundador del Cercle Flamenc de Madrid. Descansi en pau». 

El cas Malaia i la seva relació amb Isabel Pantoja

Sense cap mena de dubte, un dels seus judicis més mediàtics, probablement el més mediàtic de tots, va ser el de la cantant Isabel Pantoja pel cas Malaia, i que va acabar amb l'artista passant dos un any de la seva vida a la presó d'Alcalá de Guadaíra, a Sevilla, i un altre any amb permisos de semillibertat i llibertat condicional. Tot i la pena, hi ha qui assegura que si no hagués estat per Galán, la condemna a Isabel Pantoja hauria estat molt pitjor.

El periodista Juan Luis Galiacho va explicar en el seu dia que si l'advocat no va aconseguir que Isabel Pantoja no trepitgés la presó —fet habitual amb una condemna no més gran de 2 anys de presó i sense antecedents penals— va ser pels ànims de la Fiscalia de convertir la cantant en un exemple de càstig per a la població. 

El mateix periodista considera que amb la mort de Galán «se'n va una magnífica persona, íntegra, recta i fidel a l'amistat», i que el món del dret està de dol amb la seva pèrdua. Cal recordar, que a més de personatges populars, Galán també va treballar en nombrosos casos de corrupció política a Espanya.

Altres casos importants

A més d'Isabel Pantoja, un altre dels personatges a qui més se'l va associar va ser la periodista radiofònica Encarna Sánchez, amiga d'Isabel Pantoja, qui va destapar un cas de corrupció protagonitzat per Rafael Vera, exsecretari d'Estat dels governs de Felipe González, entre 1986 i 1994.

Finalment, Vera va ser condemnat a presó pel segrest de Segundo Marey i per un delicte de malversació de fons públics per al finançament del grup terrorista GAL, que va practicar una «guerra bruta» contra ETA. 


Comentaris

envia el comentari