Fotomuntatge de Bruno Carballo.

Mor Bruno, el fill petit de Rafa Carballo de Telecinco

Ha mort amb 12 anys després d'una llarga lluita contra una malaltia

Bruno Carballo, un nen de 12 anys amb encefalopatia espongiforme, ha mort després de lluitar durant molt de temps contra la malaltia. El cas de Bruno havia aixecat una onada de solidaritat al seu poble, Boadilla del Monte (Madrid). La seva mort ha causat una profunda consternació.

La tristesa ha arribat fins a l'equip d'Informativos Telecinco, ja que el pare de Bruno forma part de la plantilla. Es tracta de Rafa Carballo, treballador de l'equip i amic dels presentadors David Cantero i Isabel Jiménez, que es van emocionar en donar la trista notícia de la mort del nen.

Cantero va acomiadar l'informatiu donant el condol a la família de Bruno, i especialment al seu company Rafa Carballo. El presentador, visiblement emocionat, va informar que feia anys que el nen lluitava contra la malaltia. «Tots a Telecinco i a Mediaset ens unim al seu dolor», va afegir.

La seva llarga lluita contra la malaltia

La vida de Bruno va canviar radicalment quan amb quatre anys li van diagnosticar una malaltia rara. Es tracta de l'encefalopatia espongiforme transmissible, una malaltia degenerativa que afecta el sistema neurològic. La malaltia avança ràpidament, afectant les capacitats del pacient.

Foto de Bruno Carballo.
Bruno patia una malaltia greu des dels 4 anys. | Juntos Por Ti
 

En poc temps, el petit Bruno es va quedar sense poder-se moure i sense poder parlar. Però, lluny d'enfonsar-se, ell i els seus pares van iniciar una llarga lluita per investigar la malaltia i aconseguir una millor qualitat de vida. Gràcies a la solidaritat de moltes persones, va poder entrar en un tractament experimental amb cèl·lules mare.

El somriure de Bruno es va apagar fa uns dies, tot i que el seu llegat continua viu al cor dels que el van conèixer. Les mostres de dolor per la seva mort s'equiparen a la solidaritat que va despertar el seu cas. Una solidaritat que va ajudar a visibilitzar aquesta malaltia i avançar en la seva investigació.

Telecinco, trencat per la mort de Bruno

El programa d'Informativos Telecincod'ahir al migdia va estar marcat pel dolor dels companys de Rafa Carballo. «Avui volem enviar tot el nostre afecte al nostre company i a la seva família», va dir Isabel Jiménez, explicant quina era la malaltia que patia el nen.

Els presentadors van voler destacar les campanyes solidàries que es van organitzar per al petit Bruno. Tota mena d'activitats benèfiques a què Boadilla del Monte es va bolcar per contribuir a la investigació. El somriure del petit Bruno era el motor que movia aquest moviment solidari.

De fet, el 20 de novembre hi havia programada una activitat benèfica que finalment s'ha suspès. «La seva família vol agrair tota l'ajuda que han rebut en aquesta dura batalla i el gran esforç de tots els que s'hi han bolcat», va afirmar Jiménez. Els mateixos pares van deixar també un missatge.

El missatge dels pares de Bruno

Els pares del nen han viscut amb ell una llarga lluita, incloent-hi el periple per centres mèdics, fisioterapeutes i especialistes. Però mai no es van rendir, i les ganes de viure de Bruno va ser el motor que els va moure a tots. Per això, en el seu comiat, han volgut destacar la seva força i la seva valentia.

En un missatge a Facebook, li prometen que «intentarem gaudir de cada segon que ens ofereixi la vida com tu ens has ensenyat. T'estimem tant que no podem ni respirar del dolor que sentim. Avui el cel té molta sort perquè rep el somriure més bonic del món», preguen les paraules.

Unes paraules a què es va sumar l'emotiu missatge de l'alcalde de Boadilla del Monte, Javier Ubeda. «Veus aquesta família tan preciosa que no ha deixat ni un minut de lluitar per tu des que va aparèixer una maleïda malaltia. Però sí que ha servit perquè has fet millors els que t'han conegut».