Lydia Lozano al plató de 'Sálvame'

Mor de coronavirus Jorge, el germà de Lydia Lozano

Jorge ha estat lluitant contra el coronavirus un mes


Jorge Lozano, germà de la col·laboradora televisiva i periodista Lydia Lozano, ha mort per coronavirus. Així ho ha confirmat la Universitat Complutense de Madrid, on exercia com a professor, a través de la seva pàgina web.

Feia un mes que Jorge lluitava contra el coronavirus, encara que la notícia no havia transcendit tot i la popularitat de Lydia Lozano i de viure sempre davant dels focus mediàtics, ja que la seva vida privada l'ha portat sempre en la més estricta intimitat.

El germà de Lydia Lozano feia diversos dies que estava ingressat a l'hospital després de l'empitjorament del seu estat de salut, i com la mateixa Facultat de Ciències de la Informació ha confirmat, de la qual Jordi era catedràtic de Periodisme, finalment no ha pogut superar-lo: «Ens ha deixat avui per covid-19 després de setmanes de lluita contra el virus. La terrible notícia recorre avui el nostre Centre i deixa un halo de profunda tristesa davant l'enorme pèrdua».

Lydia Lozano ha quedat destrossada per la notícia i és previsible que s'absenti durant diversos dies del seu lloc de treball, 'Sálvame', tot i que ahir a la nit mateix va estar al plató per a la primera emissió del documental sobre Rocío Carrasco.

A més, la notícia enxampa la col·laboradora en un mal moment personal, ja que encara s'està recuperant de l'operació de cervicals a la qual va ser sotmesa, el que fa que no hi hagi recuperat tota la mobilitat al 100%. Ara se centrarà, probablement, en passar més temps amb els seus per assimilar la trista notícia de la mort del seu germà Jorge.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Jorge, una vida dedicada a la docència

Jorge Lozano, nascut a l'illa de La Palma l'any 1951, era catedràtic de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid. La mateixa facultat en la qual exercia la seva tasca li descriu com «un dels intel·lectuals més sòlids del panorama espanyol i segurament el semiòtic de referència al nostre país, estretament vinculat a Umberto Eco».

Entre la seva àmplia carrera professional destaca haver estat director del Grup d'Estudis de Semiòtica de la Cultura, catedràtic de la Teoria de la Informació a la Universitat Complutense, exdirector de l'Acadèmia de Roma, secretari de redacció de la 'Revista Occidente', i, especialment, la seva tasca com a professor en un espai «on mostrar un coneixement sense estar sotmès als vaivens de l'estupidesa», tal com ell mateix va explicar en una entrevista.

«Jorge Lozano, catedràtic de Periodisme de la nostra Facultat, ens ha deixat avui per covid-19 després de setmanes de lluita contra el virus. La terrible notícia recorre avui el nostre Centre i deixa un halo de profunda tristesa davant l'enorme pèrdua», ha escrit l'equip de la Complutense, que ha destacat que «Des de la Facultat, sentim profundament aquesta trista notícia, que el degà ha compartit amb tot el professorat, i mostrem tot el nostre suport als seus familiars i amics».