Imatge d'arxiu de la reina Letícia i el rei Felip

Felip i Letícia, de dol: Mor abans d'hora un gran amic seu

L'esposa del difunt, Xandra Falcó, també ha perdut el seu pare aquest 2020

La Casa Reial ha patit un fort sotrac amb la mort sobtada d'un dels seus grans amics. Jaime Carvajal Hoyos moria aquest dimecres als 56 anys a causa d'una «mort sobtada», segons informen fonts familiars. El financer i marit de Xandra Falcó acabava de tornar de les seves vacances familiars a Palma quan tenia lloc la tragèdia.

El rei Felip i la reina Letícia eren grans amics del difunt. De fet, Felip VI, quan encara no havia heretat la corona, va ser un dels testimonis de les noces entre el conseller delegat d'Arcano i la filla de Carlos Falcó, marquès de Griñón. Els reis d'Espanya acudiran aquest dijous al tanatori de Tres Cantos, on reposen les restes mortals de Jaime Carvajal Hoyos, per donar-li un últim adeu i acompanyar la seva família en aquests moments tan difícils.

 
El segon cop de l'any per a la seva esposa, Xandra Falcó

Per part seva, Xandra Falcó, l'esposa del difunt, rep el que ja és el seu segon cop dur d'aquest any 2020. El seu pare, Carlos Falcó, moria als 83 anys el passat 20 de març a causa de la Covid-19 i, fins ara, el seu refugi per superar la pèrdua del seu pare eren el seu marit i les seves tres filles. 


La germana de Tamara Falcó estava molt unida al seu progenitor. La notícia de la seva defunció va deixar Xandra profundament trista, sobretot perquè la mort del marquès va ser inesperada per a la família. Tampoc van poder acomiadar-se d'ell com els hauria agradat, ni fer-li el funeral que Carlos Falcó hagués desitjat.


La pandèmia del coronavirus ha fet que la pèrdua del marquès sigui encara més dura davant la falta d'aquest últim comiat. Carlos va morir a l'hospital sense la calor dels seus éssers més estimats. Però almenys el seu 'ullet dret', Xandra, va poder dir-li adeu.


Una amistat generacional

L'estreta amistat entre Felip VI i Jaime Carvajal no és fruit de l'atzar: més aviat, ve d'una generació enrere. L'emèrit Joan Carles i el pare de Jaime Carvajal, Carvajal i Urquijo, marquès d'Isasi, havien estudiat junts en la finca Les Jarillas. A més, entre els companys d'estudi, també es trobaven el marquès de Griñón, Carlos Falcó, pare de la dona de Jaime Carvajal, i el marquès de Cubas, Fernando Falcó.