José Rivera, Riverita, en una foto compartida a les xarxes socials

Mor José Rivera 'Riverita', germà de Paquirri, després de lluitar contra el càncer

Ho ha comunicat el seu nebot a través de les xarxes

Després de diversos mesos especulant sobre l’estat de salut de José Rivera, més conegut com a 'Riverita', finalment ha estat José Antonio Canales qui ha confirmat el trist desenllaç: el germà de Paquirri ha mort aquesta nit als seus 73 anys.

En els últims apropaments de Kiko Rivera a la seva família paterna ja va poder captar-se una trobada entre Kiko, Cayetano i Fran Rivera anant a veure al seu tiet ‘Riverita’, argumentant que el desplaçament estava justificat perquè es trobava en un delicat estat de salut.

Les xarxes s’acomiaden de ‘Riverita’

José Antonio Canales ha estat l’encarregat de transmetre la notícia a través de les xarxes socials i compartint una fotografia del seu estimat tiet. «Bon dia. Quan desperteu no estarà amb nosaltres, però sí la seva ànima». Canales qualifica el seu tiet a la fotografia com ja ho ha fet en reiterades ocasions davant una càmera: «Artista, generós, simpàtic, mag, torero, etern».

Sempre a l’ombra del seu germà i seguint la tradició dels Rivera, ‘Riverita’ va prendre l’alternativa l’any 1967 i va començar la seva trajectòria al món dels toros a El Puerto de Santa María, a Cadis. Tot i que la seva carrera a les places va tenir una durada més aviat breu –va retirar-se l’any 1970-, el món dels toros plora la seva pèrdua i recorden els seus inicis.

El delicat estat de salut de José Rivera, qui patia un càncer des de feia anys, s’ha fet més notable en els últims mesos després de Canales guanyés un seient a ‘Sálvame’. Això, sumat a l’apropament de Kiko Rivera a la seva família paterna i una última visita a ‘Riverita’, van fer que saltés l’alarma amb l’estat de salut del germà de Paquirri. Ara, la seva família i amics ploren la seva pèrdua però estan agraïts d’haver pogut complir el seu últim somni: reunir-se un cop més amb els seus nebots Kiko, Fran i Cayetano junts.