INVITACIÓ OFICIAL:

✨ T'agrada la informació del cor, els famosos i la televisió? Aquest grup de Facebook, t'encantarà! CLICA AQUÍ I APUNTAT-HI!

Mor Míriam Pérez, la jove discapacitada a qui li van retirar la pensió per superar el límit d'ingressos en 500 euros

L'Institut Murcià d'Acció Social també li exigia a la seva família la devolució de 12.000 euros
Míriam Pérez García, con una discapacidad del 91%
Míriam Pérez García tenia una discapacitat del 91% | Cedida / Jen Pérez García

 

Míriam Pérez, la jove de 29 anys de Cartagena amb un 91% de discapacitat a qui van retirar la pensió i obligaven a pagar 12.000 euros per sobrepassar el límit d'ingressos anuals per obtenir-la, ha mort a l'hospital de Santa Lucía de la ciutat, després de patir una fallada multiorgànica provocada per una deficiència respiratòria. 

  

El cas de Míriam es va donar a conèixer a principis d'aquest mes de desembre, quan l'Institut Murcià d'Acció Social (IMAS) va decidir retirar la pensió que fins ara havia estat cobrant la família de Míriam per poder donar-li un tractament que pal·liés els símptomes del seu 91% de discapacitat, que tenia el seu origen en un error mèdic durant el seu naixement.

 

Segons l'IMAS, la seva família havia superat aquest any el llindar màxim d'ingressos permès per poder acollir-se a la pensió, ja que el pare de la família havia cobrat una paga extra que li devien, que no va ser notificada en el moment del cobrament. A més, l'altra filla de la família va trobar feina, i van augmentar els ingressos familiars. Així, la família va superar en 500 euros en els seus ingressos anuals. 

 

Obligats a retornar gairebé 12.000 euros

Per si no n'hi hagués prou, l'IMAS, dependent de la Conselleria de Família i Igualtat d'Oportunitats de la Regió de Múrcia, va exigir a la família la devolució de gairebé 12.000 euros en considerar que la van percebre «de forma indeguda» entre gener de 2016 i octubre del 2017. 

Sense la pensió, que ha permès pagar els seus tractaments i els serveis de fisioteràpia els darrers quinze anys, i havent de fer front al pagament de 12.000 euros, la família va assegurar que «seria una ruïna per a ells», i van denunciar l'Administració per no revisar els càlculs a temps i avisar a la família que incorrien en irregularitats amb els seus ingressos.

 

El pare seguirà lluitant contra el que considera una injustícia

El pare va afirmar llavors que, quan en altres ocasions havien superat el llindar d'ingressos, se'ls va notificar amb antelació i, encara que van haver de pagar una altra indemnització, la quantitat va ser menor, d'uns 1.300 euros. 

Ara, després de la mort de Míriam, el seu pare ha assegurat a Radio Cartagena SER que seguirà lluitant pel que considera una injustícia i presentarà un recurs a la comunitat autònoma en considerar abusiva la quantitat que encara ha de pagar al IMAS malgrat la pèrdua de la seva filla.Comentaris

envia el comentari