Pitita Ridruejo, figura de l'aristocràcia espanyola, mor als 88 anys

L'aristòcrata ha mort al seu domicili de Madrid

Esperanza Ridruejo ha mort als 88 anys
Esperanza Ridruejo ha mort amb 88 anys | CatalunyaDiari.com

Una de les figures més representatives de l'aristocràcia espanyola, Esperanza Ridruejo, més coneguda com a Pitita Ridruejo, ha mort aquest matí, amb 88 anys, a la seva residència de Madrid. Ridruejo va estar casada amb el diplomàtic Mike Stilianopoulos, que va morir ara fa tres anys, i amb qui va tenir tres fills: Ana, Carlos i Claudia.

Pitita, que va néixer a Sòria el 1931, era una persona molt religiosa que va compartir pupitre a l'escola amb Fabiola de Bèlgica i que va ser la neboda del poeta i polític, primer falangista i després demòcrata, Dionisio Ridruejo. L'aristòcrata va estudiar al col·legi de l'Assumpte de Madrid i, posteriorment, literatura anglesa a Belmont, Anglaterra, i a la Universitat de Ginebra.

L'últim cop que es va veure a Pitita va ser el 2016 pel funeral del seu marit
L'últim cop que es va veure a Pitita va ser el 2016 pel funeral del seu marit | CatalunyaDiari.com

 

Mike Stilianopoulos i la 'jet set'

Gràcies al seu matrimoni amb el diplomàtic Mike Stilianopoulos, i que els seus padrins de boda fossin els comtes de Barcelona, Pitita va poder relacionar-se amb algunes de les persones més influents i de la més alta societat. És per això que va conèixer a Warhol, mentre vivia a Nova York, i a Federico Fellini, quan residia a Roma, motiu pel qual va aparèixer al film 'Roma' on interpretava a María Callas. També va conèixer a Salvador Dalí, que li va fer un retrat per tal d'immortalitzar la seva bellesa i va assistir a la boda de Diana de Gales.

Malgrat que el 1972 Pitita i Mike van ser nomenats ambaixadors de Filipines, van tornar a Madrid on es van establir definitivament. El 2016 Pitita va perdre l'amor de la seva vida, Mike, «per a mi ho era absolutament tot, la meva meitat, el meu tot, l'home més important de la meva vida» va declarar el dia en què va morir. D'ençà de la mort del seu marit Pitita va recloure's a la seva residència de Madrid on finalment ha mort aquest dilluns. 

L'aristòcrata va escriure el llibre 'La Verge Maria i les seves aparicions'
L'aristòcrata va escriure el llibre 'La Verge Maria i les seves aparicions' | CatalunyaDiari.com

 

Pitita i les aparicions marianes

Ridruejo era coneguda per la seva gran afició per les suposades aparicions marianesque va adquirir després que se li aparegués la Verge, quan va visitar a la vident Amparo Cuevas. Pitita va començar una llarga investigació sobre aquest fenomen que la va portar a visitar tots els llocs on suposadament s'ha aparegut la Verge. Ridruejo va estudiar parapsicologia, història de les religions i filosofies orientals i, fins i tot, va aconseguir que l'Església reconegués les aparicions que es van produir a l'Escorial. 

El 2013, coincidint amb el Dia de la Immaculada Concepció, va presentar el seu llibre 'La Verge Maria i les seves aparicions', un nou llibre sobre les aparicions marianes que tant havia estudiat i que la va portar a donar tot un seguit de conferències. També va ser una gran aficionada a la pintura i va ser a Roma, durant el seu trasllat el 1967, quan va assolir el seu èxit. 


Comentaris

envia el comentari