Arsenio Puro

Mor en plena actuació Arsenio Puro, semifinalista de 'Got Talent'

Arsenio Puro, de 46 anys, va caure desplomat a l'escenari durant la seva actuació

El mag Arsenio Puro, semifinalista de l'edició de 'Got Talent' Espanya el 2019, ha mort en plena actuació a la sala Houdini de Madrid. L'artista ha mort aquest dissabte als 46 anys després de patir un infart mentre participava en un espectacle. El succés va causar una gran consternació entre els assistents.

Arsenio Puro es va convertir en un dels artistes més estimats de la quarta edició de 'Got Talent'. Va conquistar el públic i el jurat amb elaborats números de màgia. El talent show de Telecinco va permetre conèixer aquest entranyable personatge.

Més enllà de la seva faceta televisiva, Arsenio Puro feia anys que pujava als escenaris amb els seus espectacles de màgia. Aquest dissabte va dur a terme la seva darrera actuació a la sala madrilenya on el seu cor es va aturar per sempre. El món de la màgia, consternat, se n'ha acomiadat amb emocionants missatges.

Pensaven que formava part del xou

Els fets van passar aquest dissabte, passades les 21:30 hores, a l'escenari de la Sala Houdini de Madrid. El mag Arsenio Puro, de 46 anys, feia 25 anys que actuava en aquesta sala de la capital. En un moment de l'espectacle es va desplomar sobre l'escenari, davant del desconcert del públic.

Al principi els assistents pensaven que es tractava d'una part més de l'espectacle, així que van continuar rient. Aviat es van adonar que la cosa anava de debò. Dos policies que es trobaven entre el públic es van acostar al mag i van practicar les primeres maniobres de reanimació.

El cos de l'artista estava immòbil, però encara tenia pols i respirava. Van determinar que havia tingut un infart, li van practicar les primeres maniobres de reanimació cardiopulmonar mentre trucaven a emergències. Minuts després va arribar una unitat del Summa amb efectius mèdics.

Arsenio Puro
Arsenio Puro va conquistar tothom amb les seves actuacions. | Telecinco

Va morir a l'hospital

Segons ha explicat el mag Jaque, que compartia espectacle amb Arsenio, el mag «va caure rodó a terra». El contingut còmic del seu espectacle va fer que en els primers instants tots creguessin que era part del número. Quan es van adonar que era un infart, el pànic es va apoderar de la sala.

Els metges del Summa van estabilitzar l'artista i el van traslladar a l'Hospital 12 d'octubre, on va morir poc després. Segons han explicat fonts properes, Arsenio Puro mai practicava números de risc, i ha mort per causes naturals. El succés ha deixat en xoc tots els seus familiars i amics.

Arsenio Puro havia construït el seu èxit a base de milers d'actuacions a la sala on aquest dissabte va perdre la vida i, a més, es va guanyar l'afecte de tots gràcies a 'Got Talent'.

Adéu a un mag molt estimat

Des de fa més de 15 anys treballava estretament amb el mag Jaque, que ara està devastat per la pèrdua del seu amic. Només té paraules d'elogi per a qui defineix com un mag fet a ell mateix i estimat. El programa de televisió li va donar la visibilitat que es mereixia.

Els membres del jurat van saber reconèixer el seu talent i va rebre grans crítiques fins i tot de Risto Mejide. Amb la valoració del jurat i l'afecte del públic, Arsenio Puro va culminar un meritori lloc de semifinalista. Després de conèixer-se la mort, el món de l'espectacle s'ha mostrat consternat.

Han sigut molts els que han volgut dedicar missatges d'afecte com, per exemple, aquest d'un gran amic: «Ahir a la nit te'n vas anar sense previ avís, a casa teva, i fent el que més t'agradava, fer gaudir i riure el públic del teu estimat Houdini. La notícia de la teva marxa va caure com un cop sobre el món de la màgia».

També la Maga Luna es va voler acomiadar d'aquest mag, que ja ningú no podrà oblidar. «Sempre amb un somriure, sempre fent feliç, te n'has anat, però deixes tant, tantíssima empremta en tots que serà sempre etern. Gràcies per la vostra bondat, per la vostra alegria, per la vostra màgia i el vostre immens cor».