IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

35.000 persones moriran a Espanya per la falta d'èxit del tractament d'antibiòtics

Si segueix aquesta tendència, l'any 2050 morirà mig milió de persones a Europa per aquest motiu

Medicamento
35.000 persones moriran el 2018 per rebre un mal tractament | cedida

Espanya és un dels països de la Unió Europa que més medicaments antibiòtics consumeix. D'altra banda, la majoria de pacients no acaben el tractament, provocant l'augment de la resistència dels bacteris i dificultant la recuperació de malalties posteriors.

En aquest sentit, els experts donen una xifra esgarrifosa: l'any 2018 moriran unes 35.000 persones a tot el territori espanyol a conseqüència de la ineficàcia del tractament antibiòtic. Aquest ecosistema que hem desenvolupat fa que els virus siguin més resistents.

Si seguim aquesta tendència, es preveu un augment significatiu de morts per la falta d'èxit dels antibiòtics. En aquest sentit, calculen que l'any 2050 poden arribar a morir un milió de persones cada any a Europa, segons afirma José Miguel Cisneros, president de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses.

España, el país que consumeix més antibiòtics

Los pensionistas podrían recuperar el dinero invertido en medicamentos.
Imatge d'arxiu d'un establiment farmacèutic | Cedida

 

Aquest fet se suma a la tendència de molts usuaris a automedicar-se i, conseqüentment, a fer-ho d'una manera incorrecta. Les bateries no desapareixen de l'organisme i es desenvolupen als nostres sistemes d'una forma molt més reforçada.


Aquest factor s'incrementa a l'interior dels hospitals, el que ja ha generat una preocupació entre els experts. En aquest sentit s'expressa el president d'Alianza General de Pacientes, Antonio Bernal, que assegura que arribarà un moment «que farà més por el fet d'agafar un virus a l'Hospital que el fet d'estar ingressat».

Els antibiòtics als nadons

D'aquesta manera, els pares que se sotmeten a tractaments d'aquest tipus sense una prescripció mèdica acostumen a oferir la mateixa solució als seus fills, un fet que augmenta el risc de malaltia i resistència del virus,

El pediatre Pablo Martínez afirma que «la majoria dels processos» pels quals passen els nadons solen ser de tipus víric, motiu pel qual els pares «creuen que si li donen medicaments, es curaran abans». Això constitueix un error que cal evitar.


Comentaris

envia el comentari