IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos alerten d'una nova estafa de 'phishing' sobre Movistar

Els estafadors oferien televisors gratis per obrir un compte de telèfon amb la companyia, però era una trampa per aconseguir dades personals dels usuaris

Imatge d'arxiu d'un establiment de la companyia Movistar
Imatge d'arxiu d'un establiment de la companyia Movistar | CatalunyaDiari.cat

Una nova estafa està arribant a milers de catalans aquestes últimes setmanes. Els Mossos d’Esquadra no han dubtat en alertar a la ciutadania d’una nova estafa de ‘phishing’ sobre una oferta de Movistar

Aquesta vegada, s’ha utilitzat un fals sorteig d’una televisió de pantalla plana que regala Movistar si s’obre un nou compte a la companyia. Però no hem de deixar-nos enganyar, perquè es tracta de publicitat enganyosa per tal d’aconseguir dades personals i informació valuosa dels clients.

Alerta sobre una nova estafa sobre Movistar

A través de correus electrònics i missatges, van arribar als afectats un missatge suplantant la identitat de l'empresa de telefonia Movistar i s’anuncia una televisió Samsung Smart TV de 65'' simplement per obrir un nou compte, completament gratuït. De fet, quan es rep aquest missatge, s’informa que ha estat escollit per rebre aquest obsequi.

Però a més, s’avisa que aquesta oferta gratuïta per aconseguir una televisió d’alta gamma només és vàlida per un dia limitat. Els Mossos d’Esquadra han alertat al seu compte de Twitter a través de l’avís «No piquis» d’una estafa que afectava el dia 4 de novembre de 2018.

Als clients que van rebre aquesta informació falsa de Movistar es demanava que contestessin a 4 simples preguntes per obtenir l'anomenada «recompensa». Però es tractava només d’un anunci fals per tal d’aconseguir que els clients enviessin les seves dades personals per aconseguir el televisor de forma gratuïta. 

Decathlon, una altra empresa afectada

No és la primera vegada que els Mossos d’Esquadra han de realitzar diversos avisos a la ciutadania. L'última ha afectat Decathlon que sota la seva identitat de marca es va realitzar una estafa per aconseguir dades de persones que volien treballar a la companyia.

Com a reclam publicitari s’utilitzava Decathlon i s’enviaven missatges de selecció de personal on oferien unes condicions de treball amb «excel·lent salari» i «horari flexible». Tot i que era poca la credibilitat d’aquesta oferta de feina, l’estafador va aconseguir un bon grapat de dades personals d’usuaris afectats.


Comentaris

envia el comentari