Els Mossos avisen d'una estafa sobre CaixaBank on es demanen les dades personals

El cos policial català ha alertat aquest dijous, 8 de març, sobre la problemàtica

Imatge d'un caixer de 'CaixaBank'
Imatge d'un caixer de 'CaixaBank' | caixabank

Alerta a Catalunya amb un correu que intenta suplantar CaixaBank. Els Mossos d’Esquadra han alertat aquest dijous, 8 de març, sobre una estafa que circula per les xarxes a la qual s’envia un correu —que emula el servei de ‘La Caixa’— i demana diverses dades privades i personals als clients del banc.

Per això, el cos policial català ha fet una piluada on demanava «No piquis!», al·legant que «la teva identitat mai et demanarà les contrasenyes per correu».

Què hem de prevenir?

Ras i clar: un document fals de CaixaBank que t’indica que es va produir un error durant la teva darrera operació amb el banc i que, per aquest motiu, el teu compte bancari ha estat bloquejat.

Per tornar-hi a accedir, doncs, la nota insta al client de ‘La Caixa’ a dur a terme una «petita verificació d’identitat».

La nota, finalment, adjunta una pàgina web on l’usuari hauria d’accedir per donar les seves dades amb «un plac de 24 hores». A més, el comunicat relata que per «mesures de seguretat», el compte serà inhabilitat en cas que no se segueixin les indicacions esmentades a la web citada.

L’estafa de Heineken, també a la palestra

Una nova estafa de WhatsApp suma cada vegada més víctimes, i això va preocupar la Policia Nacional.

El passat dimecres, 7 de març, el cos policial va alertar sobre un missatge que circula per l'aplicació de missatgeria instantània, i que utilitza el nom de la coneguda marca Heineken.

Es tracta d'un nou engany, que consisteix a robar les dades personals de les seves víctimes, aprofitant una suposada enquesta de la marca de cerveses. En aquest context, doncs, s’insta a l’usuari a obrir un portal web, on es demana que s’enviïn les dades personals.


Comentaris

envia el comentari