IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos començaran a utilitzar les noves pistoles elèctriques a Girona

Es preveu que al març el desplegament de l'armament sigui total a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra durant l'entrenament amb la Taser
Els Mossos d'Esquadra durant l'entrenament amb el Taser | 'Youtube'

Els Mossos d'Esquadra ultimen els tràmits per començar a fer servir les pistoles elèctriques, més conegudes com a Taser. Es preveu que sigui Girona la primera regió policial on s'implementin, segons 'La Vanguardia', pel que a partir de gener es començarà a utilitzar aquest armament, desplegant-se posteriorment per la resta de Catalunya, completant-se el mapa entre març i abril.

Aquestes pistoles s'hauran de fer servir sempre al costat d'un dispositiu de gravació personal i un desfibril·lador automàtic. Les càmeres, que cada policia portarà al pit per gravar l'actuació, hauran d'estar en plena licitació, han puntualitzat els Mossos.


A Girona, ja tenen desfibril·ladors i algunes càmeres que els han deixat els proveïdors, per la qual cosa en aquesta regió es podran començar a utilitzar quan la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya autoritzi les gravacions i tinguin els Mossos formats.


 

134 dispositius adquirits

La Conselleria d'Interior va formalitzar, el 29 de juny, el contracte de compra de 134 dispositius conductors d'energia, el nom amb el que es coneix formalment el Taser, així com material de simulació i 7.500 cartutxos per a la disposició dels agents. Aquest armament es destina a la Direcció General de la Policia de Catalunya i ha tingut un cost de 706.473,38 euros, IVA inclòs, segons consta en l'anunci de formalització de contracte recollit en el Diari Oficial de la Generalitat.

La previsió és que en total es posaran en servei 120 Taser de les 134 adquirides i la resta seran per a les unitats de formació. Les portaran els caps de torn de les comissaries i comandaments de la Brigada Mòbil, l'Àrea de Recursos Operatius i el Grup Especial d'Intervenció; en total, uns 1.600 efectius estaran formats per fer servir aquests dispositius.


Comentaris

envia el comentari