URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Els Mossos d'Esquadra desmenteixen que tots els bitllets de 20 euros amb la terminació «854» siguin falsos

La policia catalana ha reaccionat a Facebook, després que es viralitzés un missatge sobre els diners

El missatge sobre bitllets de 20 euros falsos que els Mossos han desmentit
El missatge sobre bitllets de 20 euros falsos que els Mossos han desmentit | cedida

Els Mossos d'Esquadra han volgut desmentir un nou missatge que s'ha convertit en viral a les xarxes socials. En concret, el polèmic missatge alerta de l'existència de l'existència de bitllets de 20 euros falsificats, que es poden identificar tan sols ficant-se en el número de sèrie que tenen. Suposadament, tots els bitllets que acaben amb la terminació «854» serien falsos, i el pitjor de tot és que estarien, segons el missatge, «per totes bandes». 

La policia catalana ha insistit que, per molt que aquest tipus de missatges es viralitzin, no són «veritat». «Aquest rumor corre des de fa anys però per molt que es repeteixi no és veritat, No tots els bitllets acabats en 854 són falsos», han escrit els mossos, que han demanat també no compartir més aquest tipus de continguts per «no generar alarma». 

L'estafa dels 50 euros de Mercadona

Cal dir que els darrers mesos s'han tornat a viralitzar missatges semblant, que asseguren a l'usuari que pot guanyar diners, o fins i tot productes com cerveses de manera totalment gratuïta. Un dels casos més recents és una estafa que utilitza el nom de Mercadona, que suposadament regala 50 euros els usuaris per celebrar els seus 50 anys d'existència. 

En aquest cas, ha estat la Policia Nacional qui ha volgut desmentir la veracitat del missatge a través del seu perfil de Twitter. «Una i una altra vegada intenten colar-nos aquests missatges per fer-se amb les nostres dades, infectar-nos amb virus, etc. No piquis», va escriure el cos policial. 

El que més sorprèn, però, és que Mercadona ni tan sols compleix 50 anys, sinó que, com que va ser fundada l'any 1977, ara mateix té 41 anys. Un detall que podem comprovar amb una ràpida cerca a internet, i que ens pot salvar de compartir les nostres dades amb gent malintencionada. 


Comentaris

envia el comentari