IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos investiguen la família San Martín per l’estafa piramidal més gran de l'Estat en els darrers anys

Va afectar a 1.120 persones que reclamen una quantitat total de 246 milions d’euros

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra | Cedida

Julio San Martín Abad, exconseller de Construccions San Martín, i la seva filla, Paloma San Martin Martín-Pozuelo, estan sent investigats pels Mossos d’Esquadra com a possibles coautors de l'estafa piramidal més gran succeïda a Espanya en els últims deu anys, el que va ser anomenat com el cas Publiolimpia. Antonio Mas Samora, principal responsable de l’estafa, especulava amb espais publicitaris de televisió que assegurava comprar per després vendre a anunciants. Amb aquesta finalitat buscava inversors a qui oferia un 15% de benefici. L’empresari, però, mai va arribar a comprar aquests espais, falsificava les factures amb els mitjans i pagava el que prometia amb els diners de nous inversors a qui captava, segons van explicar els Mossos.

Ara la família San Martín està sent investigada per tal de determinar la seva responsabilitat en aquest cas Publiolimpia, que va afectar 1.120 persones que van perdre un total de 246 milions d’euros. Ells asseguren que van ser una víctima més de l’estafa, però ara les investigacions se centren també en la seva empresa. Cana Cuatro Inversión, així s’anomena la societat, es va associar amb Publiolimpia per tal d’oferir els inversors els mateixos contractes publicitaris que l’empresa d’Antonio Mas. La família San Martín assegura, per la seva banda, que no tenien coneixement de què els contractes eren falsos, i afegeixen que ells també van ser estafats, ja que Antonio Mas els deu encara prop de tretze milions en concepte de gestió.

La investigació contra els San Martín s’ha iniciat després que un dels 380 inversors que van aconseguir captar hagi interposat una querella contra ells. En el text el client afectat assegura que l’excusa de la família és «insostenible», considera que la responsabilitat de la seva empresa era preocupar-se de si l’entitat amb la qual col·laboraven estava o no fent factures falses. Segons publica ‘Voz Populi’, a dia d’avui, els ara investigats, segueixen assegurant que ells només són víctimes de l’estafa i s’ofereixen a entregar els beneficis obtinguts a partir de la col·laboració amb Publiolimpia als inversors que ells mateixos van captar.


Comentaris

envia el comentari