ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Dos mossos salven la vida d’un jove que volia saltar d’un pont a Figueres

Els agents han estat condecorats durant la celebració de les Esquadres

Els Mossos van veure com l'home, veí de Sant Cugat, els intentava atropellar
Els Mossos van veure com el jove estava a punt de saltar des d'un pont de l'AP-7 a Figueres | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra cada any reparteixen medalles i feliciten a aquells agents del cos, d’altres cossos policials, juntament amb els efectius de la societat civil, dels serveis d’emergència i aquells de l’àmbit de la judicatura, entre d’altres, que, durant l’any, han actuat de forma meritòria. En aquest sentit, poden repartir-se medalles d’or, d’argent o de bronze, així com plaques commemoratives.

Isaac i Òscar, condecorats per salvar la vida d'un jove

Aquest acte es du a terme cada any en el Dia de les Esquadres i el passat 9 d’abril es van lliurar 16 medalles i 103 felicitacions a agents de policia en reconeixement d’actuacions meritòries dutes a terme durant l’any anterior. Com és el cas d’Isaac i Òscar, dos agents de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Borrassà, a l’Alt Empordà, que han estat condecorats per haver evitat que un jove saltés des d’un pont de l’autopista AP-7 a Figueres.

Els fets van succeir quan l’agent Isaac i el seu company van començar la seva jornada en el torn de tarda. Tots dos van pujar al seu cotxe patrulla i van enfilar per l’AP-7, concretament des de la sortida 4 cap a França: «Ens vam incorporar a l'autopista i vaig visualitzar el pont que creua la plataforma de les dues vies i vaig veure que hi havia un jove a la part exterior de la tanca que es volia llançar».

El noi patia maltractaments per part del seu pare

La raó de voler saltar era que el seu pare el coaccionava i maltractava | Catalunya Diari

 

El 'Diari de Girona' ha informat que un jove de 19 anys va intentar suïcidar-se saltant d’un pont de l’AP-7 a Figueres. Tot i que la carretera estava molt congestionada, els agents van aturar-se per immediatament desviar el trànsit i intentar calmar el jove mentre esperaven que arribessin altres efectius per donar-los suport, entre els quals es troba el caporal Òscar.

El company de l’Isaac i l’Òscar van «haver de saltar la tanca de protecció» per tal de poder pujar al pont i apropar-se al noi que volia saltar. La clau del moment va ser la sang freda dels agents que van necessitar per aconseguir «guanyar-se la confiança del jove». El caporal ha explicat que gràcies a això van poder descobrir quin era el «problema» que l’havia impulsat a decidir suïcidar-se.

Per treure-li la idea del cap, els policies van desviar el tema fins que es van poder acostar al jove i, finalment, van aconseguir treure’l de la part externa del pont. La raó de voler saltar era de caràcter familiar: coaccions i maltractament per part del pare que van posar en coneixement dels seus companys de Figueres. Un cop van tornar a casa aquella nit, l’Isaac va assegurar que va sentir pau interior, mentre que l’Òscar va explicar que els agents de Trànsit normalment troben «gent ferida i que a vegades, per sort, se'n surt», però no pas aquest tipus de casos.


Comentaris

envia el comentari