Imatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia

El motiu pel qual la princesa Elionor sempre apareix amb la seva germana i no sola

La darrera aparició conjunta de les germanes ha deixat algunes qüestions en l'aire

La primera aparició pública de la  princesa Elionor i la infanta Sofia  durant el confinament  ha deixat múltiples qüestions en l'aire. Les petites de la Família Reial  van participar el passat 23 d'abril a la lectura de 'El Quixot' organitzada pel Cercle de Belles Arts amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre.

Les joves van participar en l'esdeveniment telemàtic amb la lectura  d'un fragment de la novel·la  més important de la nostra literatura i van enviar un missatge d'ànim a tots els espanyols que estan confinats lluitant contra el coronavirus.

Comparació entre les germanes

La intervenció de les petites deixar nombrosos comentaris de tota mena. Alguns van lloar la capacitat lectora i l'educació de les nenes, mentre que altres van destacar les seves polèmiques declaracions a l'esmentar que estan tancades com el «resta de nens espanyols».

La comparació  de les nenes ha estat inevitable. Cada vegada Sofia s'assembla més a la seva mare  tot i que en alçada sembla que arribarà al seu pare, ja que creix a un ritme molt més ràpid que la seva germana. No obstant això, alguns consideren que la semblança entres les filles dels reis és aclaparadora.

La comparació ha derivat en una pregunta que ha estat contestada pel periodista Jaime Peñafiel, expert en informació de la Casa Reial. Per què les germanes  sempre apareixen juntes? Una cosa que sorprèn fins i tot al mateix Peñafiel, que no entén per què Letícia  opta per donar-li la mateixa importància mediàtica a les dues germanes.

«Hi ha una cosa que em sorprèn, per què Sofia ha d'estar sempre enganxada a la seva germana Elionor? El príncep Felip, quan era el Príncep d'Astúries, sempre estava sol, no posava amb les seves germanes les Infantes. Ell sortia sol, amb la seva mare, amb el seu pare, però no sempre amb les seves germanes», assenyalava el periodista.

És evident que el focus d'interès  que desperta Leonor, princesa i futura hereva al tro, és completament diferent del de la infanta Sofia, que en tot cas hauria d'assumir un paper més reservat. No obstant això, per a Jaime Peñafiel aquesta igualtat  en el tracte podria ser degut a un intent de Letícia i Felip per «evitar que hi hagi gelosia  entre les germanes».