IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Multen amb més de 200.000 euros a TVE per publicitat encoberta a MasterChef

La CNMC ha sancionat a la cadena per incórrer en «una infracció administrativa continuada de caràcter greu»

Masterchef ha rebut una multa de més de 200.000 euros.| TVE

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència —CNMC— ha imposat una multa de 219.342 euros a Televisió Espanyola per emetre una comunicació comercial encoberta d'un conegut celler i dels seus productes al programa MasterChef. Concretament la multa és per l'emissió del dia 18 de maig i del 21 de maig de 2016 en remissió.

La notícia s'ha donat a conèixer aquest dimarts 3 de gener per l'organisme estatal, que ha detallat que al febrer del 2016 ja va requerir a TVE que cessés l'emissió de comunicacions comercials a qualsevol programa de Masterchef i Masterchef Junior. La sanció ha arribat després de la denúncia interposada per l'Associació d'Usuaris de la Comunicació —AUC—el passat 2 de juny, en relació amb la possible emissió de publicitat encoberta dels cellers i els seus productes.

Després d'instruir l'expedient, s'ha declarat a la Corporació responsable d'«una infracció administrativa continuada de caràcter greu» de l'article 58.8 de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual i li ha imposat una multa per import de 219.342 euros, d'acord amb el que es disposa en l'article 60.2 de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual. La CNMC ha recordat que RTVE pot interposar directament un recurs contenciós-administratiu contra aquesta resolució davant l'Audiència Nacional, en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la seva notificació.


Comentaris

envia el comentari