IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

Natalia Sánchez confessa haver estat víctima d'abusos sexuals: «Quan va passar no tenia eines»

L'actriu trenca el seu silenci i es suma a la llista d'intèrprets que han denunciat haver patit algun cas d'abús sexual

Natalia Sánchez en la presentación de la obra 'Oleanna'
Natalia Sánchez durant la presentació de l'obra 'Oleanna' | CatalunyaDiari.cat

L'actriu Natalia Sánchez, recordada per la seva interpretació de ‘Teté’ a la sèrie d’abast estatal ‘Los Serrano’, s’ha sumat a la llarga llista d’actrius que han denunciat públicament haver estat víctima d’algun tipus d’assetjament a la seva professió.

«He tingut experiències així i es viuen contínuament. Vaig viure una situació molt incòmoda en què van sobrepassar el límit però, per sort, no va arribar a passar res. No és només un cas o un moment concret», explicava en una entrevista a 'La Vanguardia'. 

«Quan em va passar, no tenia eines. Recordo haver-ho tallat com vaig poder. Si, m’hagués passat ara, no hauria reaccionat igual, òbviament», reconeixia l'actriu, reivindicant que «cal dotar d'eines a la societat i donar institucions d'escoles a regidories. Així existiria un protocol que permetria respectar sempre a la víctima», va explicar.

Segons Sánchez, l'origen és el següent: «L'anomenat 'micromasclisme', socialment acceptat, és la gran amenaça d'aquest problema i està darrere de tot. No estem parlant només d’un cas d’agressió».

La jove treballa actualment en l'obra de teatre 'Oleanna' al costat de l’actor Fernando Guillén Corb. Una obra que, precisament, té relació amb les darreres revelacions d’abús sexual que tenen lloc al món de l'espectacle.

Les actrius víctimes de l'abús a Espanya

Després que l'octubre passat sortís a la llum el cas de Harvey Weinstein, desenes d'actrius van denunciar públicament haver estat víctimes d'abusos sexuals el seu entorn laboral, acusant diversos productors i actors del cinema nord-americà de la seva detestable actitud a l'hora de seleccionar actrius.

No obstant això, aquests casos de masclisme no només han ocorregut als Estats Units. A l’estat espanyol, actrius com Leticia Dolera, Bàrbara Rei, Carla Hidalgo, Aitana Sánchez-Gijón, Maru Valdivieso i ara, Natalia Sánchez, han denunciat públicament haver estat víctimes d'assetjament sexual en algun moment de la seva carrera.


Comentaris

envia el comentari