rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Els negocis del rei Joan Carles amb els quals ha guanyat una gran fortuna

Gràcies als seus negocis internacionals, el monarca emèrit tindria una riquesa de més de 2.000 milions d'euros
El rei Joan Carles I en una imtge d'arxiu | Cedida

 

Des dels seus primers passos com a príncep, Joan Carles I ha aconseguit acumular una gran riquesa al llarg dels anys. Aquesta no estaria vinculada als gairebé 8 milions de diners públics que percep cada any la Família Reial dels pressupostos generals de l'Estat, sino dels negocis que el rei emèrit ha fet a nivell internacional.

 

I es que, segons la revista 'Forbes', el rei Joan Carles hauria acumulat una fortuna que podria superar els 2.000 milions d'euros i que, segons publicat el portal 'Público', s'ha llaurat amb diversos negocis privats.

Un plus per la compra de barrils de petroli a l'estranger

Segons ha explicat l'economista Roberto Centeno al mitjà citat, Joan Carles cobrava entre «un i dos dòlars per barril de petroli que comprava l'erari públic d'Espanya als països àrabs» l'any 1979. «Un petrolier de 200.000 tones porta entre 1.400.000 i 1.600.000 barrils. Llavors, estem parlant que un petrolier li podia produir en aquell moment un benefici de 2 milions de dòlars», ha calculat.

 

Negocis amagats amb Corinna

El rei emèrit també hauria tingut negocis amb l'aristòcrata Corinna, amb qui se'ls va relacionar com a parella. La riquesa que haurien aconseguit entre els dos, amb l'exemple de la petroliera Lukoil, podria ser d'uns 30 milions d'euros en efectiu.

Aquests diners que haurien guanyat els dos junts podrien estar repartit per diversos comptes bancaris en països de l'estranger com Turquia, tal com van afirmar el comissari Villarejo i els periodistes Eduardo Inda i Manuel Cerdán. Aquests diners s'haurien descobert com a part d'un xantatge a la Casa Reial i al CNI per treure's de sobre qualsevol problema judicial.

 

Relacionat amb la trama Gürtel i el cas Malaya

El nom del rei emèrit també hauria estat relacionat presumptament amb el compte 'Soleado', un compte corrent en un banc de Suïssa on des de fa més de 20 anys s'ingressen els diners de les grans fortunes internacionals i on hi hauria uns 200 milions solament de diners espanyols. Aquest compte va sortir a la llum amb el cas Gürtel, implicant també d'aquesta forma a Joan Carles I.

 

Un altre cas de corrupció que es va vincular amb el pare de Felip VI va ser el cas Malaya. Els investigadors van descobrir presumptes negocis de Joan Carles a la República Dominicana designats per Francisco Franco. En concret, es tractaria d'unes inversions immobiliàries al país americà per construir una promoció de súper luxe que portava el nom del rei, segons explica 'Público'.
 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

👄 Ja pots rebre l'actualitat dels famosos i de la premsa del cor fent clic aquí!

Comentaris