IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Neix a Barcelona la primera nena amb el nom de 'Bambú'

Un jutge ha permès posar el nom dins la llista de permesos

La nena serà la primera que es dirà Bambú. | Cedida

Una nena nascuda el 28 de gener a Barcelona s'ha convertit en la primera d'Espanya registrada amb el nom de Bambú, després que una jutge hagi autoritzat posar aquest apel·latiu en la llista de noms permesos, segons ha explicat la mare en declaracions a Europa Press.

Els pares estaven buscant un nom que no fos típic, que fos curt, que es pronunciés tal com s'escrivís i, sobretot, que tingués algun significat especial: «Gairebé per casualitat va aparèixer Bambú», relata la mare. Rondaven els primers mesos de gestació quan els progenitors van pensar que si el bebè era una nena, es diria Bambú perquè, així, li transmetrien els valors d'aquesta planta caracteritzada per la seva «fermesa i flexibilitat». «Són qualitats molt boniques per transmetre-li a la nostra filla», ha celebrat la mare, que es va emocionar especialment en conèixer que el bebè que gestava era una petita i, per tant, anava a dir-se Bambú.Una vegada conegut el sexe del menor i escollit el nom van preguntar al registre civil sobre els procediments a seguir per inscriure un nom nou, i llavors van saber que les condicions per registrar nous noms passen perquè aquests no sigui ni ambigus ni pejoratius. A partir d'aquí, van iniciar un periple per demostrar que en altres cultures el nom masculí Bambú s'ha posat anteriorment per referir-se a dones, i en aquesta cerca van trobar en un web japonès que el nom de Takeko, que significa Bambú, s'havia posat en més de 235 ocasions en sis països orientals.

Una de les referències trobades és la del conte d'un tallador de bambú del segle X, que explica la història d'un matrimoni que no podia tenir fills i un dia anant al bosc el camperol va trobar una canya de bambú de la qual emanava una gran resplendor i a l'interior van trobar una nena, que van adoptar com a filla pròpia. En la tradició islàmica també existeix un conte sobre la princesa Bamboo amb diferents versions, mentre que, sabent que els accidents geogràfics poden donar lloc a noms de persones, a Tailàndia van trobar l'existència de l'illa Bamboo.Amb totes les referències van acudir al registre civil i després de Nadal van rebre la trucada que els confirmava que la seva filla podria portar el nom de Bambú, obrint camí administratiu a altres famílies que vulguin batejar a les seves petites amb aquest nom.


Comentaris

envia el comentari