IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una nena d'11 anys salva la vida al seu avi després d'un infart amb un massatge cardíac

Eva, la nena, havia rebut nocions bàsiques a l'escola sobre com actuar en aquests casos

Eva i el seu avi, a qui va salvar la vida. Foto: La Voz de Galicia

Eva té 11 anys, és de la Corunya i s'ha convertit en una heroïna. Fa uns dies era a casa quan va sentir els crits de la seva àvia, molt espantada. Va anar corrent al lloc on era i va trobar el seu avi a terra, després d'haver patit un atac de cor. Després de comprovar que no tenia pols, va decidir començar a practicar-li un massatge cardíac durant 10 minuts. La seva actuació va ser clau i l'home va poder tornar a la vida gràcies al paper que va jugar la seva néta.

L'avi tenia antecedents de dolències cardiovasculars, i la nena havia rebut una classe, feia pocs dies, de nocions bàsiques de reanimació en cas d'accident vascular. La nena va recordar la classe, impartida pel seu professor d'Educació Física, i va aconseguir salvar la vida a l'avi. «No podia quedar-me parada perquè no serveix de res», explica Eva a La Vanguardia amb una enteresa admirable.

Quan l'alumna va explicar al professor que la seva lliçó havia servit per salvar una vida, va explicar que li queien les llàgrimes d'emoció, i que el seu objectiu estava més que acomplert. Ara, Eva diu que vol ser metgessa i «seguir salvant vides».


Comentaris

envia el comentari