URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

ÚLTIMA HORA

🚨 Els morts per coronavirus es disparen a Espanya amb 442 i 8.257 contagis més

Un «nerviós» Carles Francino protagonitza un dels comentaris més aplaudits d'aquesta jornada feminista

El periodista està convençut que aquesta jornada «obrirà una pàgina en la història»

Imatge de Carles Francino a la Cadena Ser
Imatge de Carles Francino a la Cadena Ser | Cadena Ser

El periodista de la Cadena Ser, Carles Francino, feia aquest passat dimecres, 7 de març, un petit en homenatge al Dia de la Dona i a la vaga feminista que s’ha convocat avui, 8 de març, a 170 països d’arreu del món, i per primera vegada a Espanya, on es mostrava nerviós, perquè creia que «alguna cosa especial» passaria avui.  

«Fa dies que ho notava però crec que no ha sigut fins avui —7 de març— que m'he adonat; o que ho he reconegut: estic nerviós. Tinc aquest formigueig, aquest run-rún típic de quan saps que passarà alguna cosa especial. I el dia de demà — 8 de març—ho és, sens dubte», començava Francino.

Un nou capítol de la història

El periodista també fa esment a la ministra d’Igualtat, Dolors Montserrat, qui aquest matí ha justificat que el seu executiu no se sumi a la vaga general per reivindicar la igualtat entre homes i dones adduint que el govern de Mariano Rajoy defensa «la igualtat», però també «la llibertat». Tanmateix, ha evitat declarar-se feminista, ja que no vol ser «etiquetada» com a tal.

«Un fet que no deixa de ser xocant si recordem quina és la definició que la RAE fa del ‘feminisme’; diu: ‘principi d'igualtat de drets de la dona i l'home’. Res més.», explica el periodista recordant que es tracta de «la ministra d'igualtat!».

Tot i que, Francino creu que ja està tot dit i que «cadascú pot pensar i dir» el que vulgui, ell està convençut que «estem obrint una pàgina de la història», motiu pel qual assegura estar «nerviós.».

«Jo vaig estar aquí»

A continuació, el periodista diu que «som afortunats —i afortunades—», ja que «d'aquí a uns anys podrem explicar als nostres fills o als nostres néts: ‘jo vaig estar aquí’».

Tanmateix critica als que denigren la jornada d’avui dient que: «És possible que als qui avui denigren aquesta jornada de protesta amb l'argument que es vol enfrontar a dones contra homes, ja els hagi caigut llavors la bena dels ulls, o la cara de vergonya. Però el que lamento de debò és que no siguin conscients que el tren de la història els atropellarà».

Finalment, Francino deixar clar que «el que està passant no és una escaramussa política ni un moment d’èxtasi col·lectiu d’aquells que desapareixen en dos dies. No, això és una cosa molt seriosa, que s'anava forjant des de fa temps i que no acaba demà, perquè s’haurà de seguir picant pedra, segur, ja ho sé. Però no té marxa enrere». I sentencia: «els temps estan canviant. I és una pena —o una ximpleria— no donar-se per al·ludits»


Comentaris

envia el comentari