Les netejadores revolucionen la xarxa amb una carta contra Ana Obregón

El col·lectiu «Las Kellys» ha signat una missiva en contra d'una aparició televisiva de la biòloga

Obregón, durant el programa televisiu.

La biòloga Ana Obregón protagonitzava fa uns dies el programa «Trabajo temporal», que consisteix a introduir persones famoses en situacions laborals poc qualificades. Obregón es va dedicar durant unes hores a la feina de netejadora, però la seva aparició a la televisió no ha causat cap gràcia en el col·lectiu. «Les Kellys», l'agrupació de netejadores més important d'Espanya, ha publicat una carta d'una de les seves integrants en contra de l'aparició.

En la missiva, asseguraven: «Veure amb quina frivolitat es tracta aquest treball tan esclau em sembla per part de la cadena pública vergonyós, passen per sobre com si aquest treball no fos un dels més durs en l'hoteleria. Li diria al director del programa i a la Senyora Obregón que normalment les que treballem en hotels de zones turístiques fem una mitjana de 20 a 25 habitacions per jornada, amb les seves sortides incloses, de vegades fins i tot arribem a les deu sortides amb els seus restants de clients. I per descomptat no tenim ajuda per efectuar el nostre treball, on moltes vegades fins i tot hem d'arrossegar matalassos pels passadissos pels llits supletoris».

«Va dir la Senyora Obregón que no necessitem anar al gimnàs, i a sobre vostès van considerar que aquesta frivolitat era oportuna per ser emesa a l'audiència. Veuran, a nosaltres, després de 8 hores de marató, no ens queden ganes de seguir corrent i a causa de la sobrecàrrega laboral la nostra esquena i mans pateixen constants agressions musculars que, per si no ho saben, no ens són reconegudes com a malaltia laboral. I per postres, si et donen la baixa t'arrisques a que, a la més mínima, et facin fora de l'empresa perquè no tens motius per agafar les baixes. A més, moltes vegades tens el dit acusador de les mútues posant en dubte els teus dolors», prossegueix.

«Fa anys que denunciem les nostres condicions laborals i programes com aquest no ajuden en absolut quan es prenen les coses tan a la lleugera, pintant un món feliç. Comprenem que és estiu, però també és estiu per a les més de cent mil cambreres de pis de tot l'Estat que s'aixequen cada dia a prendre una pastilla per als seus dolors musculars: estem en temporada alta mentre vostès fan servir la nostra explotació per diluir-la en un passatemps», remataven.