IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Neus Munté assegura que els insults que va rebre la fiscal del 9-N són perquè «en tot sou ha d'entrar l'acceptació de la crítica»

La portaveu del Govern responia així a les acusacions d'Ana Magaldi pels crits durant el judici de la consulta

Ana Magaldi, la fiscal del cas del 9-N | CatalunyaDiari.cat

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va opinar en una de les seves últimes compareixences que és «molt poc gratificant» que la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, consideri que els polítics estan «acostumats» a rebre insults perquè «va amb el càrrec». «En cap sou, públic o no públic, hauria d'entrar acceptar insults, sí la crítica per la feina feta, les maneres de fer o les declaracions», va afirmar. Munté, a més, va dir que no li constava cap aldarull durant cap dels dies que va durar el judici del 9-N, tot i que Magaldi va denunciar que li havien dit «merda, feixista, ets una merda i ves-te'n de Catalunya».

Així, va assegurar que la llibertat d'expressió s'usa de manera «antagònica» segons qui l'esgrimeix. Va admetre que els polítics són «susceptibles de ser fortament criticats» per allò que fan o deixen de fer, però els insults han de ser «rebutjats tots, vinguin d'on vinguin». En referència directa als incidents, on un manifestant independentista va increpar Magaldi, Munté va dir que, per les imatges que va veure, no va dictar «cap altra cosa que no formi part de la llibertat d'expressió». En aquest sentit, i en referència velada al comunicat de la Fiscalia General de l'Estat de suport a la fiscal, va dir que el Govern no pensa «tolerar que un moviment tan cívic i correcte» que s'ha manifestat tantes vegades al carrer, se'l pugui acusar d'insultar, coaccionar o amenaçar.

«No és veritat, i no vull treure la llista d'insults gravíssims, que són constitutius de delicte que diferents polítics han hagut d'escoltar, i no ha passat res», va dir. «N'estem tips que la vara de mesurar sigui tant diferent, segons afecti uns barris o uns altres», va concloure. Per tot això, va recomanar «calma, cap fred i rigor», com Magaldi, per abordar aquest tema. I si la fiscal en cap «s'ha sentit agredida per una mirada o una paraula d'un ciutadà, ja sap a quins mecanismes recórrer». 


Comentaris

envia el comentari