No escalfis mai aquests elements al microones

Pot ser que simplifiquin la vida, però també és un electrodomèstic perillós si no s'usilitza correctament

El microones va aparèixer a les cases de tot el món als anys 50, la qual cosa va suposar un gran avanç per a la cuina per poder escalfar aliments, coure'ls o descongelar-los. No obstant això, com amb qualsevol dispositiu electrònic complex, els forns de microones requereixen del compliment de les normes bàsiques per a la seva utilització amb seguretat. Segons el portal 'Hòlahola', hi ha algunes regles per al bon funcionament d'aquest electrodomèstic, a part d'aquella que diu que no han d'assecar-se mascotes dins d'ell, encara que hi hagi gent que ho hagi fet.

1. Contenidors de menjar ràpid. Aquest menjar normalment s'envasa en recipients que contenen polietilè, ja que aquest reté molt bé la calor. Però al mateix temps, sota la influència del microones, aquest material allibera substàncies químiques nocives que són perilloses per a la salut humana.

2. Ous crus. Un ou cru sota la influència del microones forma vapor. Naturalment, com que no troba sortida, la pressió del vapor aviat es fa massa i l'ou rebenta.

Imatge d'un ou fent explosió | CatalunyaDiari.cat

3. Bosses de paper. Aquestes mateixes bosses de paper del supermercat, que resulten molt convenients per portar les compres, dins del microones no només poden provocar un incendi, sinó que també emeten una gran quantitat de substàncies tòxiques. En cap cas reescalfi el menjar en bosses de paper.

4. Vaixella antiga. Els plats antics en la seva major part contenen compostos de plom i altres metalls pesants. Quan s'escalfen, són capaços d'arribar fins al menjar i causar un greu enverinament a l'organisme.

5. Esponges per fregar plats. Escalfar una esponja humida en el microones realment pot eliminar tots els bacteris que contingui. No obstant això, una esponja seca sota la influència del microones simplement s'encén.

6. Síndria. La mateixa història que amb els ous. Dins de la síndria sota la influència de microones també es produeix vapor. I si no vols que exploti dins del forn de microones i esquitxi tot, és millor no posar-la aquí.

Imatge d'una síndria fent explosió | CatalunyaDiari.cat

7. Vaixella amb elements metàl·lics. Si en qualsevol element de la vaixella hi ha una coberta de metall, per més petita que sigui, no es recomana ficar al microones, amb la finalitat d'evitar incendis.

8. Bròcoli. Posar bròcoli en el microones no produirà cap explosió o incendi. No obstant això, si el bròcoli s'escalfa en el microones, aquest sa vegetal perd el 97% dels seus elements i vitamines necessàries.

9. Paper d'alumini. El paper d'alumini, com a material, pot bloquejar el microones. Per tant, no hauries d'escalfar menjar embolicat en paper alumini en el microones, si no vols veure espurnes i flames.

10. CD. S'encén molt ràpid dins del microones i pot causar greus incendis.

Imatge d'un CD en un microones funcionant | CatalunyaDiari.cat

11. Roba. Per la mateixa raó no es recomana eixugar en el microones qualsevol peça de roba, especialment mitjons. El teixit simplement pot encendre's.

12. Verdures fresques. L'eixugat d'herbes fresques al microones és una mala idea. Aquestes herbes contenen molt poc líquid, i si s'arriben a passar de temps en el microones, poden ocasionar un incendi.

13. Tasses thermo. L'acer del qual estan fetes principalment aquestes tasses, és una forma segura per crear foc.

14. Recipients de plàstic. Per a la seva fabricació s'utilitzen sovint productes químics nocius que en el procés d'escalfament poden entrar fàcilment al propi aliment.


Comentaris

envia el comentari