INVITACIÓ OFICIAL:

✨ T'agrada la informació del cor, els famosos i la televisió? Aquest grup de Facebook, t'encantarà! CLICA AQUÍ I APUNTAT-HI!

No facilitar dades personals, no signar res i trucar a l'empresa, algunes de les coses que eviten caure en un frau

Els consells formen part de l'última campanya informativa de l'OCU
Imagen de vendedores llamando a la puerta

 Imatge de venedors trucant a la porta | cedida

 

L'OCU, sigles que corresponen a Organització de Consumidors i Usuaris, acostuma a estudiar els  productes i serveis amb la intenció d'ensenyar a les persones a comprar bé, amb qualitat i no caure en paranys.

 

Amb aquesta intenció, l'OCU ha iniciat una campanya amb caràcter informatiu batejada amb el nom de 'No a la meva porta'. L'objectiu d'aquesta campanya és tractar d'aconsellar als usuaris sobre com actuar i què fer quan venedors ambulants o comercials venen als seus domicilis.

Moltes de les noves contractacions es fan porta a porta

 

Al model de negoci se'l coneix com comercialització porta a porta i és un dels més comuns del mercat, però també un dels que pot portar més riscos de fraus i estafes.

 

L'estudi que ha elaborat l'organització, de fet, revela que el 33% dels contractes d'electricitat, el 3% dels del gas i el 52% dels combinats es fan mitjançant aquest sistema.

 

El problema és que, aquest sistema es presta a enganys i manipulacions i col·loca els clients en una situació de desavantatge perquè no tenen del tot clar que és exactament el que acaben contractant.

 

Molts usuaris cauen en l'estratègia comercial del «suposat descompte en la tarifa habitual»-  En molts casos, el descompte implica sobrecostos que compensen i desequilibren a favor de l'empresa, tot i que el client considera que surt guanyant amb el contracte. 

 

L'OCU, en nom d'impedir que aquestes situacions se segueixen donant, ha elaborat una sèrie de consells. El primer d'aquests és que, abans d'acceptar rebre a un comercial, es tingui informació real i contrastada sobre allò que s'està pagant actualment i en quines condicions es fa.

 

El client ben informat pot rebatre amb més facilitat l'intent d'engany. En els casos en què, per la raó que sigui, el client no tingui clara la seva facturació, la millor opció és simplement no obrir la porta.

Cal contrastar-lo tot

En cas d'atendre al comercial i estar informat, l'OCU insta que el client demani que el deixin les propostes per escrit a fi de poder estudiar-les amb tranquil·litat i definir si li convé o no.

 

D'altra banda, des de l'organització es posa especial èmfasi per decidir qui ha d'estudiar les factures: el client ha de ser qui ho faci. Així que mai se li han de mostrar a un desconegut, ja que podria utilitzar-les per altres coses que no són legals. En el supòsit que el proposat pel comercial ens interessi, l'OCU recomana trucar a la companyia per tal d'acreditar que el comercial i la seva oferta, en efecte, són reals.

 

En qualsevol cas, si el client contracta un servei, l'organització els recorda que, si no estan satisfets, compten amb un termini de catorze dies naturals per a exercir l'anomenat dret per desistiment, que permet anul·lar el servei.Comentaris

envia el comentari