IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

No sabien que la seva filla tenia meningitis B i ara volen conscienciar tothom

El cas ha servit perquè els pares demanin un canvi al parlament australià

Li van començar a aparèixer marques per tot el cos. Foto: Cedida

 

La salut és dels fets més preocupants a la vida. Tot i així, en moltes ocasions desconeixem algunes de les malalties que ens poden arribar a afectar o ignorem que puguin afectar-nos. Aquest és el cas de la família d'una nena de quatre anys, Jazmyn Parkyn, que s'ha vist afectada pel meningococ B. Una infecció que podria haver acabat amb la vida de la petita i de la qual ara, els seus pares, comparteixen la seva història.

En un primer moment, segons Rolloid, els pares de la Jazmyn van detectar alguna cosa al pit de la nena, però van creure que seria un cop. Tot i així, realment, era un dels símptomes del meningococ B. I és que, la nena no estava vacunada davant d'aquesta afectació perquè al seu país, Austràlia, la vacuna per a aquesta infecció se subministra de forma privada. Un fet que els pares, segons relaten, desconeixien i que haurien fet si ho haguessin sabut.

La vacuna no s'inclou dins el programa bàsic de vacunació. Foto: Cedida

 

A partir d'aleshores, la nena va començar a tenir febre, dolor a les cames i li apareixien marques a les cames que, en un primer moment, es creia que eren causades per l'escalfor. En ser visitada pel metge, aquest li va diagnosticar la infecció i la nena va haver de ser ingressada a la unitat de cures intensives. En aquest moment, les marques se li van començar a escampar per tot el cos i van haver-li d'empeltar pell per canviar el teixit mort.

La família vol ajudar a evitar que altres famílies passin pel mateix. Foto: Cedida

Ara, els seus pares estan intentant que el parlament australià inclogui la vacuna dins les obligatòries i ofertes per la seguretat social del país. Tot el procés es pot seguir a través de la pàgina de Facebook Jazmyn’s meningococcal B journey.


Comentaris

envia el comentari