Noa, la nena que podria patir les conseqüències del cas Nadia

La menor pateix paràlisi cerebral

La Noa amb els seus pares i la seva germana | Els amics de Noa

La Noa és una nena de sis anys de Sant Vicenç de Torelló (Osona) que pateix paràlisi cerebral. Els seus pares fa anys que recapten diners per millorar l'estat de salut de la seva filla a través de l'associació Els amics de Noa. Com ells, famílies que viuen una situació similar s'han quedat consternades davant l'estafa del pare de Nadia, la nena de l'Alt Urgell amb Tricotiodistròfia, i tenen por de patir conseqüències greus a causa d'aquest cas que s'ha destapat recentment. L'home, que ara és a la presó, va recaptar gairebé un milió d'euros i ara s'ha descobert que havia exagerat la malaltia de la seva filla, a més de no destinar pràcticament res del que havia aconseguit per al tractament de la menor. L'estafa i la gran quantitat de mentides ha generat una sensació de desconfiança entre la població que pot ser fatal per als nens que estan greument malalts i que necessiten ajuda.

  

  

La mare de Noa considera que l'actuació dels pares de Nadia és indignant i estan segurs que tindrà repercussions en famílies com la seva, segons explica a El 9 Nou. De fet, la setmana passada ja ho van començar a viure amb una situació molt desagradable que es va produir a la Fira de Nadal de Sant Vicenç. Membres de l'entitat Els amics de Noa que demanaven diners pel tractament de la menor es van sentir qüestionats per alguns dels visitants i, fins i tot, van arribar a sentir comentaris com ara «mira, uns altres com els de la Seu d'Urgell», en referència al cas Nadia.

La família de Noa organitza diverses activitats durant l'any per aconseguir donacions i ha assegurat que treballen sempre amb notari i que sempre fan públic a les xarxes socials la quantitat recaptada en un acte. Consideren que no és gens difícil fer bé les coses i que intenten ser sempre el màxim de transparents.


Comentaris

envia el comentari