Només és necessari dutxar-se una o dues vegades a la setmana per estar realment sans

També es recomana dutxar-se amb aigua tèbia perquè l'aigua calenta resseca la pell

És suficient dutxar-se una o dues vegades a la setmana. | Cedida

L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) no és la primera vegada que alerta sobre l'augment de malalties cutànies provocades per la higiene excessiva, segons el portal 'El Español'. L'AEDV especifica que la pell només està preparada per suportar una dutxa al dia. Però el doctor Brandom Mithcell, professor de Dermatologia a la Universitat George Washington, indica que, pel que concerneix la salut, «dutxar-se una o dues vegades a la setmana seria suficient».

Recomana dutxar-se amb aigua tèbia perquè l'aigua calenta resseca la pell. A més, la millor opció és fer servir una pastilla de sabó o gel en petites quantitats amb un pH entre 5,5 i 6. El dermatòleg José Raúl González assegura que dutxar-se diverses vegades al dia i rentar-se molt bé «és més perjudicial que no dutxar-se» perquè «la neteja freqüent de la pell destrueix les barreres protectores com són el mantell àcid, hidrolipídic i corni».

La doctora Elaine Larson ho va argumentar en un article per a la revista 'Time': «La gent creu que es dutxa per higiene o per ser més neta, però bacteriològicament no és així. El bany pot eliminar la mala olor si estàs suat o has passat pel gimnàs, però des del punt de vista de la prevenció de malalties, rentar-se les mans amb regularitat és probablement el més adequat». Llavors, si es practica activitat física o és necessari dutxar-se més vegades en un mateix dia, el més recomanable és fer-ho només amb aigua i prescindir del sabó en la mesura del possible. Perquè la dutxa sigui saludable i alhora sostenible no ha de superar els cinc minuts.


Comentaris

envia el comentari