La nova actitud que Letícia ha adoptat pel bé de la Casa Reial

La monarca espanyola ha sorprès a molta gent a causa del perfil baix i la bona cara que ha mostrat en tot moment al llarg d’aquest estiu

La prensa portuguesa habla del posible divorcio del rey Felipe VI y la reina Letizia.
Felip i Letícia | Catalunya Diari
 

Sembla que, per fi, la reina Letícia ha après la lliçó. I és que, per molt graciós que resultés el fet que li ‘plantés cara’ a Felip VI durant la seva primera aparició pública conjunta, no es pot negar que al llarg dels anys la monarca s’ha crescut d’una manera desproporcionada, i en moltes ocasions ha actuat com si el consort de la parella fos el seu marit, i no ella.

I entre les sortides de to de la reina d’Espanya, l’empresonament del cunyat del rei, l’escàndol dels àudios de Corinna i l’ombra de Bàrbara Rey planant sobre la família, la Casa Reial s’ha vist arrasada per un terratrèmol que ha fet trontollar les bases de Zarzuela, i que ja no sabien com controlar. 

Imagen de las cuatro mujeres de la Familia Real en un mercado de Mallorca.
Imatge de las quatre dones de la Família Reial en un mercat de Mallorca. | Catalunya Diari

La Casa Reial ha vist en perill la continuïtat de la monarquia

Així que, abans que el nombre de retractors augmentés tant que posés en perill la continuïtat de la monarquia, Felip VI ha hagut d’idear alguna estratègia per camuflar el desastre en el qual s’està convertint la institució que defensa i representa. I, per fer-ho, ha demanat ajuda a una de les persones més importants de la seva vida: la seva muller.

Letícia sempre ha estat considerada una persona freda, calculadora, i fins i tot una estirada. Una imatge que no li agradava gens transmetre, però tampoc és que fes res per canviar-la. Malgrat això, tot apunta que ara se n’ha donat compte de la imperiosa necessitat de canviar aquesta idea que té la gent sobre ella.

Un canvi d’actitud molt ben estudiat

Per aquest motiu en les últimes setmanes, i cada cop que Letícia ha fet una aparició pública, s’ha mostrat gairebé irreconeixible. Amb un perfil baix impropi d’ella, i una actitud molt proactiva i positiva –tot i que a vegades, resulta un xic massa forçada–, Letícia està disposada a fer el que faci falta per salvar la seva institució.

El primer canvi apreciable és el fet d’haver allargat la seva estada a Palma de Mallorca, una illa que la monarca avorreix profundament, com ha deixat patent en més d’una ocasió. El fet de sortir a passejar junt amb la reina Sofia i les seves filles com si sempre haguessin sigut una família feliç, quan encara tenim gravat a la ment la discussió de la Missa de Pasqua , és un altre moment que crida especialment l’atenció. I també la visita al seu marit durant una de les carreres que disputava amb motiu de la Copa del Rei no ha deixat indiferent a ningú.

La familia real en la regata, en el Real Club Náutico de Palma .
La família reial a la regata, al Reial Club Nàutic de Palma . | Catalunya Diari
 

La nova imatge de Letícia no se la creu tothom

Si bé és veritat que aquestes escenes tan idíl·liques no se les creu quasi ningú, ja que sembla més aviat una cortina de fum per tapar la verdadera situació que travessa la Família Reial, és cert que ajuda a transmetre una imatge molt més bona de la monarquia que la que ens tenen acostumats.

De fet, el canvi d’actitud de Letícia ha estat percebut fins i tot pels seus empleats, que han arribat a confessar que «ni ens donava lliçons perquè triàvem menjars que ella considera nefastes per la salut (com ara patates, dolços i farines), ni protestava per la calor. Estava encantadora com mai». No només això, sinó que la monarca espanyola va assistir a un sopar amb uns amics de Felip VI, on es va mostrar d’allò més adorable i propera.


Comentaris

envia el comentari