La Policia Nacional alerta d'una nova estafa amb factures falses d'Endesa

El cos policial ha tornat a alertar els clients a través de Twitter

Unidad de Ciberdelincuencia de la Policía Nacional
Imatge d'arxiu d'una agent de la Policia Nacional. | CNP

No és la primera vegada que els agents de la Policia Nacional utilitzen les xarxes socials per alertar a la ciutadania de diversos perills i estafes que circulen per l'immens món d'Internet.  

En aquesta ocasió, el cos policial ha advertit a través del seu compte oficial de Twitter d'un correu electrònic on l'empresa Endesa estaria informant els seus clients que «ha pagat la factura dues vegades». No obstant això, i segons confirma la Policia Nacional, es tracta d'una estafa. De fet, aquest tipus de delicte ja se'l comença a conèixer amb el nom de 'phishing'. 

La Policia Nacional continua alertant sobre el ‘phishing’

«Has pagat la factura d'Endesa dues vegades i no t'has adonat?», escriu la Policia Nacional al seu compte de Twitter, al mateix temps que adverteixen que «això no és real, no piquis o seràs víctima de ‘phishing’». Tanmateix, la publicació inclou una imatge on es mostra com es duu a terme l'estafa.

La publicació, que inclou l'import de la factura —37 euros— i fins i tot el número de referència de la companyia proveïdora de llum i gas, serveix per informar de l'intent d'engany. Els clients, confiats, ofereixen les seves dades per rebre l'ingrés, encara que contràriament acaben sent robats.

Alerten d'una estafa en la revisió del gas 

Fa uns dies, el responsable de Twitter de la Policia Nacional tornava a alertar d'una nova estafa referent a les revisions de gas, després que el cos policial revés infinitat de denúncies. 

D'aquesta manera, la policia espanyola recomanava a la ciutadania que en cas de rebre una visitainesperada d'aquests supòsits professionals que desconfiïn i no obrin la porta. 


Comentaris

envia el comentari