YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Policia Nacional alerta d'una nova estafa sobre Mercadona que circula per les xarxes socials

Es tracta d'un nou cas per mostrar publicitat fraudulenta

Fachada Mercadona
Imatge d'arxiu de Mercadona. | Mercadona

La Policia Nacional ha desmentit en el seu perfil oficial de Twitter una estafa que està circulant per les xarxes socials sobre l'empresa valenciana Mercadona.

Les forces de seguretat de l'Estat han mostrat el missatge que utilitza l'estafa en qüestió: «En Mercadona estem celebrant el nostre 50 aniversari i regalant un xec de 50 euros per a tots».

 

 

Tal com han informat, aquest fet tracta un nou cas de phishing que utilitza a la cadena de supermercats valenciana Mercadona com a esquer, amb una oferta desmesurada: el regal d'un val de descompte a canvi de realitzar una simple enquesta de tan sols tres preguntes.

 

Cal assenyalar que encara que el missatge ens indica que si entrem a l'enllaç accedirem a la web de Mercadona, és completament fals.

Mercadona no compleix 50 anys

Però el més sorprenent és que l'estafa parla del 50 aniversari de l'empresa en qüestió, però en realitat es va fundar l'any 1977, per tant ara té 41 anys i no 50, com diu el fals missatge. El problema és que si no ens adonem de cap d'aquests detalls sospitosos i cliquem a l'enllaç, aquest ens portarà a una enquesta de només tres preguntes, que després haurem de compartir en el nostre perfil de Facebook.

 

D'aquesta forma, els estafadors aconsegueixen que el missatge s'estengui encara més, ja que molta gent, en veure que ho fa gent de confiança, també acaba picant. Cal destacar que en la majoria dels casos de pishing l'objectiu és el robatori de dades, però en aquesta ocasió, es tracta de mostrar publicitat fraudulenta.


Comentaris

envia el comentari