IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La nova targeta T-verda permet viatjar gratis utilitzant els transport públics de Barcelona

La poden adquirir persones que hagin donat de baixa vehicles sense etiqueta de la DGT en els últims sis mesos

Jordi Xena, president de l'AMTU i Pere Torres, director general de l'ATM de Barcelona presenten la T-Verda
Jordi Xena, president de l'AMTU i Pere Torres, director general de l'ATM de Barcelona presenten la T-Verda | AMTU

L’ATM ha creat un nou títol de transport gratuït per tal d’evitar la circulació de vehicles molt contaminants i també afavorir l’ús del transport públic. És l’anomenada T-verda, de la qual es podran beneficiar aquelles persones que hagin donat de baixa un vehicle sense etiqueta de la DGT en els darrers sis mesos.

Requisits per obtenir la T-verda

La T-verda permet viatjar gratis i de forma il·limitada durant un període de tres anys en qualsevol servei de transport públic integrat de les sis zones de l’ATM de Barcelona. Per poder aconseguir aquest títol cal acreditar que el sol·licitant ha desballestat, en un període màxim de sis mesos enrere algun dels següents vehicles.

Un turisme dièsel matriculat abans de 2006 o un turisme benzina o gas matriculat abans del 2000, tots dos sense l’etiqueta DGT. També es pot acreditar haver desballestat motos i ciclomotors matriculats abans de juny de 2002 i motocicletes matriculades abans de juliol de 2004.

A més, en el moment de fer la sol·licitud és necessari que la persona estigui empadronada dins l’àmbit de l’AMB de Barcelona i que el vehicle desballestat estigues a nom de la persona que sol·licita la targeta. Aquelles persones que resideixin fora de l’àmbit de l’AMB també poden demanar la targeta, però ho hauran de gestionar a través de l’ATM.

En el moment en que s’entregui la T-verda cal que la persona que la rep es comprometi a no adquirir cap vehicle durant el temps que utilitzarà el títol de transport gratuït, signant una declaració.

El president de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, ha assegurat que l’objectiu d'aquest títol és doble: «d'una banda, volem incentivar l'ús del transport públic i, alhora, també reduir l'impacte ambiental, eliminant de la circulació els vehicles més contaminants», explica.

Aquest és un títol personal i intransferible que va amb nom i DNI, com un bitllet normal s’haurà de validar a cada viatge perquè sigui vàlid. El títol es renova anualment, de forma automàtica s’envia la targeta al domicili del propietari sense cap tipus de cost.


Comentaris

envia el comentari