IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nova vaga dels taxis a Barcelona a partir d'aquesta nit

Des de les 00.00 hores i durant 24 hores, els taxistes de Barcelona no treballaran com a protesta per les llicències concedides a vehicles VTC

Els taxistes segueixen lluitant contra el negoci dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) d’empreses com Uber i Cabify. A Barcelona els professionals del sector inicien aquesta nit una vaga que tindrà una durada de 24 hores, una convocatòria feta a nivell estatal. El que demanen els taxistes es una mesa de negociació per tractar l’assumpte de les llicencies VTC, cosa que els preocupa, ja que en més d’una ocasió han declarat que estant envaint el seu sector professional.

Cal mencionar que aquestes vagues, de les quals ja se n’han fet unes quantes durant aquest any, han tingut un gran seguiment per part dels taxistes de Barcelona, pel que s’espera que en aquesta ocasió passi el mateix. Tot i això la ciutat comptarà amb uns serveis mínims destinats a traslladar aquelles persones que tenen la necessitat de fer servir un taxi, com ara persones amb mobilitat reduïda o trasllats d’urgències mèdiques.

«Amb les últimes sentencies del Suprem el taxi està mort»

El Tribunal Suprem ha dictat fa poc dues sentencies per les quals s’han donat 80 llicències de VTC que van ser denegades l’any 2014. Les associacions de taxistes de Barcelona han considerat que la decisió del Suprem pot ser el detonant que faci que totes les llicencies VTC demanades s’acabin concedint, cosa que els perjudicaria.

Alberto Álvarez, d'Elite Taxi, assegura que les sentencies suposen «un abans i un després», afegeix que «s’està equiparant el servei VTC al del taxi, i amb això ens donen l’estocada final».

Es per aquest motiu que dimecres s’ha convocat una manifestació a Madrid en la qual els taxistes estant pensant acampar com a forma de protesta si no aconsegueixen una resposta positiva del govern espanyol. Per ells és un tema greu, Álvarez ha afirmat que «amb les últimes sentencies del Suprem el taxi està mort».

Una lluita llarga

Els taxistes de Barcelona ja porten molt de temps demanant que les llicencies VTC es controlin, ja que consideren aquesta pràctica com a competència deslleial. De fet ja s’han fet diverses manifestacions a la ciutat comtal, totes elles amb un gran èxit de seguiment. Els professionals del sector critiquen que els cotxes de plataformes com Uber o Cabify acaben fent de taxis tot i que legalment no estan sotmesos a les mateixes regulacions.

Una de les vagues més importants va ser la del passat 16 de novembre, quan centenars de taxistes es van concentrar davant la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona. En aquella ocasió demanaven que es complís la proporció de concedir una llicencia VTC per cada 30 autoritzacions de taxi.


Comentaris

envia el comentari