Els models de cotxes SUV s'exhibeixen al Saló de Frankfurt

Aquest tipus de vehicles són la perla de les marques automobilístiques, amb molta sortida entre el mercat

Les novetats en SUV i 4x4 al Saló de Frankfurt.
Les novetats en SUV i 4x4 al Saló de Frankfurt. | Cedida

 

El Saló de Frankfurt és una de les cites més importants en el món de l'automoció. Allí es descobreixen les novetats i primícies en el món de l'automoció que milions de persones esperen veure, pel que és una cita imprescindible pels amants del motor, només superat en importància pel Saló de Ginebra. El passat mes de setembre va tenir lloc, entre el 14 i el 24, una nova edició d'aquesta cita biannual on es van poder veure els prototips més espectaculars i els models de produció en sèrie que es podran veure als concessionaris ben aviat. És a dir, els vehicles més innovadors que només es poden permetre algunes poques butxaques i, també, els cotxes que veurem circular d'aquí a poc temps pels nostres carrers i carreteres. En un moment en què sembla que la venda de vehicles torna a gaudir de salut —si ens hi fixem, al carrer cada cop es poden veure més models nous circulant—, les marques van aprofitar el Saló de Frankfurt per exhibir-se i posar la mel als llavis als futurs compradors, introduint sobretot millores tecnològiques i carrosseries més atractives que fan agafar ganes de renovar el teu vehicle.

En aquesta ocasió el Saló de Frankfurt va acollir la presentació de més d'una setantena de nous models i diverses innovacions en el camp de l'automoció, però sens dubte els cotxes 'rei' d'aquesta convenció van ser els de la gamma SUV. No és cap secret l'aposta de totes les marques per aquest tipus de vehicles, i és que han vist que són cotxes que agraden molt al públic i tenen molta sortida. Amb aquesta diversificació de models, i marques apostant també per aquesta categoria SUV com és Volkswagen que va presentar el nou model T-Roc, cada cop és més assequible poder comprar un d'aquests cotxes que són ideals per a famílies: amplis per dins, còmodes, fàcils de conduir, plenament equipats, carrosseries amb línies modernes i un llarg etcètera fan que els SUV siguin els cotxes del moment.

De fet la gran penetració al mercat d'aquests models de cotxe ha aconseguit incrementar les vendes en moltes de les marques de vehicles, i un dels motius d'aquesta popularitat dels models SUV també ha vingut per la facilitat de personalització dels cotxes tant a l'interior com a l'exterior: carrosseria i llantes bicolor acompanyats d'uns bons pneumàtics com els de la marca Cooper Tires, són tendència com es va poder veure, així com la tapisseria a joc o contrastant el color del cotxe i una gran varietat en equipament. SEAT Arona, Kia Stonic, Hyundai Kona, el nou Ford EcoSport, el Volkswagen T-Roc o la segona generació del Dacia Duster segunda generación del Dacia Duster són alguns dels nous models SUV que es van poder veure al Saló de Frankfurt.

Els SUV són models molt atractius però, no ens enganyem, ningú voldria posar un d'aquests cotxes al camp i veure com les branques van ratllant la carrosseria que llueix tant bé. A més, la potència necessària per anar per muntanya no la tenen tots els SUV, en canvi els models 4x4 ben equipats amb pneumàtics de qualitat són una opció ideal pels amants de l'aventura. Al Saló de Frankfurt també es van presentar novetats en aquest sentit, com els models Land Rover Discovery SVX o el nou model del Toyota Land Cruiser, tots dos molt bons vehicles i que van despertar la curiositat dels assistents al saló.


Comentaris

envia el comentari