Barack Obama i Will Smith, convidats a una multimilionària boda a Empúries

La boda obligarà a tancar el jaciment greco-romà de Sant Martí d’Empúries durant tot el cap de setmana

Michelle i Barack Obama, en una imatge d'arxiu
Michelle i Barack Obama, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Desfilada d’estrelles americanes a Sant Martí d’Empúries. La localitat de l'Alt Empordà acollirà aquest cap de setmana una boda d’allò més especial i que farà coincidir un abast seguici de cares reconegudes dels Estats Units com l’expresident dels Estats Units, Barack Obama; el prestigiós actor Will Smith o el propietari de la marca automobilística Tesla Motors, Elon Musk.

El casament, que se celebrarà el proper dissabte a la tarda al jaciment greco-romà d’Empúries, a Sant Martí, el protagonitzaran Kimbal Musk —germà d’Elon Musk— i la seva parella.

Will Smith, en una imatge d'arxiu
Will Smith, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Desfilada d’estrelles i malson turístic

Són els dos grans ítems que coincidiran aquest cap de setmana a la Costa Brava. La prestigiosa boda, així mateix, obliga a tancar el jaciment greco-romà d’Empúries durant tot el cap de setmana —aquest divendres, 29 de juny, el recinte ja ha despertat completament tancat— al·legant «qüestions de seguretat».

Les tanques al jaciment greco-romà d'Empúries
Les tanques al jaciment greco-romà d'Empúries | Twitter

 

Els turistes que passen els primers dies d’estiu a la Costa Brava, però, es queden aquests dies sense una de les seves visites més essencials en aquesta zona. De fet, aquest mateix divendres els turistes que s’han acostat a l’espai ja han vist com un enorme desplegament de tanques els impedia l’accés al jaciment.

Kimbal Musk, el perquè de tot plegat

Més enllà d’Elon, la família Musk té en Kimbal el «fundador del moviment alimentari modern». Kimbal, en aquest sentit, és el creador de l’empresa Zip2 —l’actual PayPal— i segueix vinculat a projectes comandats pel seu multimilionari germà com Tesla Motors i Space X.

Destaca, però, per ser propietari de ‘The Kitchen’ o ‘Next Door’. Restaurants de fama mundial i en els quals ha il·lustrat la seva obsessió per substituir aliments calòrics per d’altres de més saludables.

Imatge de les tanques que bloquejen l'accés a l'espai
Imatge de les tanques que bloquegen l'accés a l'espai | Twitter / @lauramartiarnau

 

Una polèmica recurrent a Catalunya

Tot plegat, recorda al casament hindú que va tenir lloc el desembre de 2013 al MNAC de Barcelona. Per aquell prestigiós enllaç, de característiques força similar al de Sant Martí d’Empúries, l’ajuntament de Barcelona es va arribar a embutxacar 200.000 euros.

El principal incriminat, d’altra banda, va ser aleshores l’alcalde Xavier Trias. L’enllaç de la família Mittal, amb un menú dissenyat pel xef Sergi Arola, va despertar una gran polèmica a la ciutat comtal perquè la boda va obligar a tancar el MNAC per l’assistència d’unes 500 persones.


Comentaris

envia el comentari