Obliguen a tancar el restaurant Siurana per un «atac democràtic»

Denuncia la incompetència dels polítics catalans

Restaurant Siurana
El restaurant Siurana, obligat a tancar les portes | Google Maps

El Restaurant Siurana, tanca. Aquesta és la frase que es pot llegir a la porta de l'establiment situat a la localitat de Siurana. Els propietaris del restaurant l'Andreu Bartolomé i Maria Casademunt han fet públic un escrit atacant l'Agència Tributària espanyola (AEAT) d'haver bloquejat els comptes de l'empresa i revocar el NIF el passat més de juny. 

Obeïen el mandat de l'Estatut del 2006

En el missatge que han posat els propietaris a la porta del restaurant expliquen que «han intentat solucionar improvisadament amb la intenció de pagar a treballadors i proveïdors i així no haver d'aturar una activitat que dona feina a diverses famílies». Finalment, però, es va arribar a una «situació límit» i es van veure obligats a tancar de «forma irreversible», a curt o mitjà termini. 

El motiu del tancament és perquè l'AEAT els va revocar el NIF i bloquejar els comptes de l'empresa al mes de juny. Des del restaurant apunten que «l'empresa estava al corrent de pagament i havia complert amb totes les seves obligacions de manera normal». Només van realitzar-ho de forma diferent i de manera «reivindicativa» amb l'IVA i l'impost de societats. Tots dos van decidir pagar-ho a la hisenda catalana (ATC) «amb la intenció d'obeir el mandat del poble expressat a l'Estatut del 2006». En aquest sentit, han requerit a l'ATC que se'ls faciliti un NIF català, amb l'excusa «d'estar intervinguts».

Denuncien un atac democràtic

L'Andreu i la Maria consideren que aquest fet ha estat un «atac democràtic» a la seva empresa i els ha obligat a tancar. En conseqüència d'aquest fet han volgut denunciar «la incompetència dels nostres representants» després de «no aplicar l'Estatut del 2006 tal com els va exigir més d'un 70% del poble català» i «no aplicant la DUI, tal com els han exigit els catalans en les darreres eleccions i en el referèndum de l'1 d'octubre del 2017». 

En les darreres línies del text han expressat la voluntat de «no voler seguir vinculats a una administració espanyola desacreditada, política, judicial i policialment».

El restaurant Siurana tanca
La Maria i l'Andreu, propietaris del restaurant Siurana, han penjat aquest text a la porta del local | Twitter


Comentaris

envia el comentari