Obre a Barcelona un centre per detectar malalties de transmissió sexual en menys de 3 hores

El centre ha atès 300 persones des de la seva obertura al novembre, tot i que encara està en fase de proves

Imatge d'arxiu d'uns preservatius. | Cedida

Drassanes Express és un nou centre mèdic que va obrir el passat mes de novembre a Barcelona amb la intenció d'agilitzar els processos de detecció de malalties de transmissió sexual. Aquest centre es troba al CAP Drassanes de Barcelona i depèn de la unitat de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron. Qualsevol persona pot acudir al centre per fer-se un test de malalties de transmissió sexual, sempre que no presenti cap símptoma, per tal d'agilitzar els processos per als qui desconeixen si tenen la malaltia o no, segons ha informat Cadena Ser.

Aquest centre ofereix un avantatge molt important, i és que en comptes de trigar gairebé una setmana per conèixer els resultats dels tests, l'espera es redueix a 15 minuts en el cas del VIH i a tres hores a la resta de malalties. Segons ha explicat Benito Almirante, el responsable de malalties infeccioses de Vall d'Hebron, «habitualment les visites de persones amb símptomes o ja infectades col·lapsen els centres i fan que tota aquesta altra gent que no sap si s'ha infectat, hagi d'esperar molt per fer-se la prova o per tenir el resultat».

La visita al centre no queda mai registrada a l'historial mèdic del pacient sempre que no doni positiu en alguna d'aquestes malalties. En aquest cas, el mateix centre o Salut Pública demanarà al pacient que faciliti el contacte de les persones a les quals hagués pogut infectar en altres relacions. De moment, el centre encara està en període de proves, però durant el temps que ha estat obert ha atès unes 300 persones, el 70% d'elles homes. L'objectiu és atendre unes 100 persones cada setmana, seguint el model d'un centre de Londres que atén a 500 persones cada setmana.


Comentaris

envia el comentari