ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Obre portes el substitut de Can Manel, el restaurant més antic del passeig de Borbó de la Barceloneta

L'empresa que ha agafat el relleu a Can Manel pagarà 35.000 euros de lloguer al mes

Els nous llogaters prometen una carta marinera pensada també per als barcelonins i barcelonines | Catalunyadiari.cat

Tal com explica 'El Periódico', torna a obrir portes el que va ser un dels principals restaurants del barri de la Barceloneta, amb uns nous inversors, i intentant mantenir l'essència de Can Manel —el restaurant que estava en aquest local des de l'any 1870. Els nous propietaris hauran de tenir molta ambició per poder pagar cada mes el cost del lloguer del local de 35.000 euros mensuals, sis vegades més del que pagaven els antics propietaris.  

L'octubre del 2016, la família Domènech —la quarta generació de Can Manel— van haver d'abaixar la persiana a causa de l'augment desorbitat del preu del lloguer. Un fet que va fer que la Barceloneta estigués de dol i hagi estat a l'expectativa fins avui del desenllaç d'aquest altre capítol de transformació del seu barri, que estan patint des de fa temps. Per aquest motiu, la immobiliària, el nou titular del negoci i l'antic propietari van fer pública la presentació del projecte, en què el missatge era que «els fonaments de Can Manel no se'ls emporta el vent, sinó que esperonaran el seu arrelament al barri».

Els antics propietaris expliquen que en acabar la pròrroga de la Llei d'arrendaments urbans (LAU) que afectava el lloguer de la meitat del local, l'única sortida digna i humana que hi van veure va ser traspassar-lo. Expliquen que estan tranquils, i que el local ha caigut en bones mans, ja que en cas contrari no haurien pogut passejar per davant, si Can Manel s'hagués convertit en un restaurant que despatxa paella i sangria per 9,9 euros.

Els nous llogaters prometen una carta marinera pensada també per als barcelonins, encara que s'ha de dir que la seva trajectòria culinària convida a pensar el contrari, perquè tenen un restaurant italià ple de turistes a la plaça Reial, un restaurant Lounge al Barri Gòtic, un altre ecològic a Tuset, dos pubs irlandesos al carrer de Ferran i un altre pub al Port Olímpic.


Comentaris

envia el comentari