Obren el primer peatge sense barreres a l'AP-7, a la Roca del Vallès

Permet que els conductors que disposen de la VIA-T passin el peatge sense aturar-se
El nou carril permet que els conductors que disposen de la VIA-T passin sense aturar-se. | Abertis

 

Abertis ha posat en marxa a l'autopista AP-7 al seu pas per la Roca del Vallès el primer peatge sense barreres de l'Estat, després de fer una inversió d'1,4 milions d'euros, segons ha informat el grup de concessions. En aquest punt de pagament de peatge de l'AP-7 s'ha disposat un carril específic per a vehicles que comptin amb el sistema de telepeatge VIA-T, que poden passar els arcs sense necessitat d'esperar que s'aixequi la barrera, a una velocitat de 60 quilòmetres per hora.

En el pressupost del projecte s'inclou la demolició de les illetes dels carrils VIA-T i la construcció d'un vial ràpid a l'AP-7. Aquests nous carrils es van obrir als usuaris el dilluns 27 de març i des de llavors han acollit una mitjana diària de 14.000 vehicles, segons xifres d'Abertis. El principal objectiu d'aquests nous carrils és augmentar la fluïdesa del trànsit i fer més còmode el pas de vehicles que fan servir el sistema de telepeatge, cinc de cada deu turismes.

 

El pas de peatge sense barreres se suma al pla de renovació de les àrees de servei de l'AP-7 que Abertis ha emprès. A més, s'afegeix a l'actualització de senyalització en més de 856 quilòmetres, així com la renovació de barreres de seguretat en més d'11.000 metres lineals i a la millora de protocols del centre d'operacions i seguretat viària de Granollers.