URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

L'OCU demana 200 euros a Facebook per cada usuari registrat a la seva xarxa social a Catalunya

L'entitat ha denunciat a la companyia de Mark Zuckerberg per l'ús indegut de les dades personals

Imagen de archivo.
Imatge d'arxiu | Cedida

Segueix la polèmica en el cas de Facebook i Cambridge Analytica. Fa uns mesos, es va acusar Facebook de robar i manipular les dades dels seus usuaris. Aquest escàndol va arribar a provocar que Mark Zuckerberg, el propietari de la xarxa social, declarés al Congrés dels EUA i al Parlament de la Unió Europea.

Això va fer que es creés d'urgència una nova legislació europea per a la protecció de les dades dels usuaris, un canvi que s'ha implantat en els darrers dies i pels quals tots hem rebut una gran quantitat de correus electrònics que ens han enviat les empreses que tenen dades nostres.

200 euros per cada usuari registrat a Facebook

Ara, però, l'Organització de Consumidors i Usuaris també ha volgut entrar en escena. L'OCU, ha demandat a Facebook pel cas i demana que indemnitzi amb 200 euros a cadascun dels espanyols registrats a la seva xarxa social, aproximadament uns 26 milions. 

L'organització ha explicat que se centrarà en el cas de Cambridge Analytica, l'empresa que va apoderar-se del control de totes les dades per manipular la intenció de vot en les eleccions a la presidència dels Estats Units. En ser el cas més greu, és del que es tenen més dades i el que ha afectat més gent a tot el món, motiu pel qual l'OCU s'ha decidit centrar en ell.

No obstant això, en realitat no tots els espanyols registrats van ser víctimes de les pràctiques d'aquesta empresa, un argument que Facebook podria utilitzar per evitar indemnitzar els 26 milions d'espanyols registrats. En concret, Facebook ja va explicar que només 137.000 usuaris espanyols van patir el robatori de les seves dades. La demanda de l'OCU se suma a Europa a la d'entitats similars a Portugal, Bèlgica i Itàlia, per la qual cosa sembla que la xarxa social acabarà, molt probablement, en els jutjats.

 

Una web per donar suport a la petició

«El cas de Cambridge Analytica no és una cosa aïllada, hi ha coneixement que l'ús indegut de les dades dels usuaris de Facebook s'ha produït en més ocasions. Això perjudica l'usuari i per això demanem una indemnització de 200 euros per a cada un dels 26 milions de perfils d'espanyols a Facebook», insisteixen des de l'OCU. Per això, l'entitat ha obert una pàgina web en la qual, qui vulgui, pot registrar-se i unir-se a la petició.


Comentaris

envia el comentari