IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La OMS alerta dels alts nivells de mercuri que hi ha al panga

Es tracta d'un dels peixos amb un valor nutricional més baix

Imagen de archivo
Imatge d'arxiu | Cedida

El panga s'ha convertit en els darrers anys en un dels productes més comprats pels consumidors europeus. Conegut com 'el peix del poble', el seu reduït cost, el seu agradable sabor i el fet que no porti espines l'ha convertit en una alternativa més que desitjable.

No obstant això, les propietats alimentàries no acompanyen els elements anteriors. I és que el panga és un dels peixos amb menor contingut d'omega-3, a més de tindre un registre molt reduït de proteïnes. A aquestes dades cal sumar-li ara u preocupant descobriment: els alts nivells de mercuri que porten.

Segons els darrers estudis, a més de comptar amb uns valors nutricionals molt poc atractius, el panga també té una alta concentració de mercuri, el que pot provocar que sigui un producte perillós per a la salut dels humans fins al punt que pot arribar a ser mortal.

El panga té el seu origen en un dels rius més contaminats

Aquest tipus de peix té la seva procedència al riu Mekong, al Vietnam, un dels afluents més llarg del món. Al mateix temps, però, també és un dels rius més contaminats del planeta, acumulant a les seves aigües pesticides i compostos químics que afecten la seva fauna i flora.

El panga, un peix omnívor, s'alimenta de tots els productes a l'interior de les aigües que estan contaminats. Per aquest motiu, acumula grans registres de concentració de metalls, especialment mercuri, posant en dubte que pugui arribar a ser apte per a consumir.

Per això, l'Organització Mundial de la Salut ha volgut alertar d'aquesta situació i advertir als consumidors que no és recomanable seguir comprant aquest producte de manera habitual, ja que el seu preu tan reduït es deu a la seva baixa qualitat.

Carrefour deixa de vendre panga

Aquest no és el primer cop que el panga es troba al centre de la polèmica. Fa un any, aquest tipus de peix va ser molt qüestionat pels consumidors després que Carrefour decidís deixar de vendre'l en tots els seus establiments a escala internacional.

La cadena de supermercats francesa va explicar que havien pres aquella decisió per «motius ecològics». No obstant això, amb aquestes noves informacions sembla que la retirada d'aquest producte podria haver estat conseqüència del seu contingut alternatiu al nutricional.


Comentaris

envia el comentari