On dormir a Barcelona per menys de 15 euros?

Albergs, hostals i habitacions de lloguer ofereixen grans ofertes en temporada baixa

Zona comuna de l'alberg juvenil Tailor's Hostel a Barcelona. | elperiodico.com

L'enorme demanda d'allotjament durant el període de temporada alta a la ciutat de Barcelona genera també un problema d'excés d'oferta en temporada baixa. Durant els mesos de gener i febrer l'ocupació se sol reduir i, conseqüentment, els preus també disminueixen. Així doncs, en aquestes dates és possible passar una nit a la capital catalana per tan sols deu euros.

Lliteres de l'alberg Tailor's Hostel. | elperiodico.com

L'últim cens d'allotjaments a Barcelona indica que la ciutat disposa de 142.053 places, dividides en 10.634 establiments. Aquest volum d'oferta s'ajusta adequadament a la demanda existent en algunes èpoques de l'any –durant les quals l'ocupació ascendeix fins al 90%—, però resulta excessiu en d'altres.

Independent de l'època de l'any, els allotjaments més econòmics per excel·lència són els albergs. L'any 2012 el nombre d'albergs legals a Barcelona era de 43 i aquest any ja s'han incrementat fins a 129. És aquest sector que ofereix els assequibles preus d'entre sis i deu euros per nit. Normalment, es dorm en lliteres i la quota es redueix si l'habitació és compartida.

Els albergs consultats afirmen que «prefereixen omplir a baix preu que estar quasi buits». La majoria disposen de wifi, zones comunes i, fins i tot, terrassa. La presidenta de l'Associació Catalana d'Albergs, Marta Ventura, defensa la qualitat dels albergs i valora l'esforç municipal per intentar frenar l'oferta il·legal, encara molt present a la ciutat.


Comentaris

envia el comentari