IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Onada de fred àrtic a Catalunya: cinc consells per estalviar en calefacció

Ajustar la calefacció i abrigar-nos a casa ens ajudarà a reduir el consum d'energia

 
Recomendaciones para enfrentar la ola de frío

Recomanacions per enfrontar l'onada de fred | Cedida

 

El fred ha arribat al país. Tard, però amb potènciaLa important baixada de temperatures que s'ha viscut els últims dies ha provocat que la majoria de persones hagin contestat a aquesta situació encenent les seves calefaccions per recuperar la calor, la qual cosa es traduirà amb un important augment de la factura elèctrica a la mensualitat.

Per contrarestar aquest efecte, l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia ha realitzat una sèrie de recomanacions que poden ser útils per als usuaris en el moment de triar quan activar els seus aparells elèctrics, amb l'objectiu de reduir el consum energètic i evitar un important increment del desajustament econòmic.

Ajustar la calefacció

La primera recomanació es tracta de no encendre la calefacció sempre. De fet, una de les alternatives més utilitzades i menys recomanades és activar-ho a la nit. Per contra, el rendiment de l'aparell millora si s'activa solament en el temps útil en què estem a casa, desconnectant el seu consum als espais i habitacions que no utilitzem.

Abrigar-nos a casa

Molts optem per tenir la calefacció a alta temperatura, per poder anar per casa en màniga curta i fresquets. No obstant això, estarem utilitzant una alta quantitat d'energia. Hem d'utilitzar la roba necessària i la mínima temperatura perquè el consum es redueixi, aprofitant la roba perquè sigui un suport a la calefacció al moment d'entrar en calor.

Tancar bé les vies d'escapament

És habitual que a les cases quedin finestres o portes obertes, per les quals surt la calor de la llar. En encendre la calefacció, és important tancar bé tots els espais que donen a l'exterior, si no el consum d'energia s'estarà produint en va, doncs no estarem evitant que el fred segueixi entrant a la casa.

Vidres dobles i al descobert

La instal·lació de vidres dobles també ajuda al fet que la calor es mantingui dins la llar. A més, tapar les finestres amb cortines o abaixar les persianes impedeix que el Sol pugui impactar a casa, generant calor natural, per la qual cosa es recomana tenir aquests accessos al descobert, durant els temps del dia que aquest impacti a l'interior.

Revisar el nostre contracte de gas

De comptar amb un acord mitjançant gas, és necessari revisar la caldera, si aquesta té més de 10 anys, així com l'estat dels radiadors. De la mateixa manera, s'ha d'analitzar el contracte de gas que es té, per buscar les ofertes més òptimes per a nosaltres, buscant aquesta tarifa que millor s'ajusti a les teves necessitats.


Comentaris

envia el comentari