Ordre de detenció contra la tècnica de l'avió del Chapecoense

La policia de Bolívia va emetre el divendres 9 de desembre aquesta decisió de captura contra la funcionaria

Avió estavellat de l'equip de futbol Chapecoense | Cedida

Celia Castedo, la funcionària d'Aeroports i Serveis Auxiliars a la Navegació Aèria, s'ha convertit en l'objectiu de les autoritats bolivianes en ser la responsable tècnica de l'avió on viatjava l'equip de futbol brasiler, el Chapecoense, que es va estavellar la setmana passada a Medellín. Castedo va sol·licitar un canvi en el pla de vol previst pels seus dubtes referents a l'autonomia de la nau. Pedro Vila, Viceministre d'Interior i Policia, ha confirmat que «hi ha ordre de captura».

Castedo ha sol·licitat refugi a Brasil i ha denunciat haver sofert «pressions i fustigació» dels seus superiors des del dia del fatal accident aeri. Castedo es defensa de ser assenyalada com la persona que va expedir l'autorització del pla de vol reivindicant que «la decisió corresponia ser presa pel capità de l'aeronau» i ha matisat que el seu segell i signatura són reconeguts en el document perquè «representen un protocol de recepció».

La Fiscalia de Bolívia ha obert una recerca a Castedo, però a més també es troben sota el punt de mira Marco Rocha, copropietari de la companyia a la qual pertany l'avió i Gustavo Vargas, gerent general de la aeorolínea, qui ja ha estat detingut.


Comentaris

envia el comentari